Iata cateva tratamente naturiste cu hrean!

Iata cateva tratamente naturiste cu hrean!
Iata cateva tratamente naturiste cu hrean!

In medicina traditionala, hreanul este folosit in peste o suta de afectiuni, majoritatea de natura infectioasa. Si asta deoarece cercetarile au aratat ca radacina picanta a hreanului are in compozitie substante antibiotice naturale, triglicozizi sulfurati, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile si peroxidaza, o substanta antioxidanta extraordinara.

De asemenea, ea este foarte bogata in vitamina C si B, dar si in minerale esentiale, precum fierul, potasiul, calciul sau magneziul. Specialistii spun ca sub aspectul continutului vitaminic, hreanul este superior altor fructe si legume. Astfel, desi pare greu de imaginat, hreanul contine de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia.

Echilibreaza hormonii Dintre proprietatile benefice ale hreanului de amintit sunt si cele asupra aparatului digestiv.

Consumul hreanului imbunatateste digestia, accelereaza peristaltismul, combate atonia intestinala, avand efecte vermifuge, laxative si purgative. De mentionat sunt si calitatile tonice, expectorante si decongestionante, care-l fac deosebit de util in cazul racelilor, sinuzitelor si bronsitelor. Proprietatea lui de a stimula transpiratia il recomanda ca remediu in caz de febra, deoarece favorizeaza scaderea temperaturii corpului. Nu in ultimul rand e important de stiut ca hreanul este important si pentru sistemul nervos, inducand o stare de bine si relaxare.
S-a demonstrat ca este si un foarte bun afrodisiac, continand cateva substante care echilibreaza hormonii.

Combate cancerul Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca iuteala hreanului are si proprietati citostatice foarte puternice, glucozinolatii fiind eficienti in multe forme de cancer, precum cel de piele, plamani, de colon sau de stomac. Un studiu relativ recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea Illinois, Statele Unite, a aratat ca administrarea zilnica a radacinii de hrean creste rezistenta organismului uman in lupta cu boala canceroasa, fiind de folos atat in scop preventiv, cat si in cadrul tratamentului tumorilor deja aparute.
Un alt studiu realizat de Universitatea Shizuoka, din Japonia, a pus in evidenta rolul hreanului in combaterea infectiilor cu fungi. Oamenii de stiinta niponi sustin ca efectul se datoreaza compusului Allylisothiocyanate (AIT).

Afla mai multe pe: www.adevarul.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies