Iata cateva tratamente naturiste foarte eficiente cu avocado!

Iata cateva tratamente naturiste foarte eficiente cu avocado!
Iata cateva tratamente naturiste foarte eficiente cu avocado!

Tratamente naturiste cu avocado sunt o multime, fructul fiind bogat in grasimi sanatoase, vitamine importante si minerale esentiale functionarii optime a organismului. Dincolo de efectele pozitive pe termen lung asupra sanatatii, avocado si-a demonstrat eficienta si in calitate de remediu rapid in cazul unor probleme suparatoare, precum mirosul neplacut al gurii sau eczemele.

Nutrientii sai esentiali Avocado este o sursa generoasa de fibre, vitamine din grupul B, A, E, C şi K, dar si de potasiu, depasind la acest capitol bananele, considerate a fi cele mai bune furnizoare al acestui oligoelement indispensabil in metabolismul celulelor vii. De asemenea, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc si fosfor, ceea ce-l tansforma intr-un aliment valoros pentru buna functionare a organismului, inclusiv pentru silueta.

Toti acesti nutrienti fac din avocado un fruct ideal pentru tratamente naturiste.

Cercetatorii de la Departamentul de Nutritie al Universitatii Loma Linda din California spun ca nici mai mult, nici mai putin de jumatate de avocado la pranz reduce nevoia de a ciuguli pentru un interval de cinci ore.

In plus, avocado ajuta la reglarea glicemiei, avand un impact pozitiv important in cazul diabeticilor, si contine grasimi „bune“ care protejeaza vasele de sange si inima, sustin specialistii americani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Un avocado copt de marime medie contine in jur de 250 de calorii si 23 de grame de grasimi. Dar aceste grasimi sunt mai ales mononesaturate, adica tipul de grasimi care, de fapt, scad nivelul colesterolului „rau“ in organism, in loc sa-l creasca, si, deci, reduc riscul bolilor cardiovasculare.

De altfel, consumul de avocado este chiar recomandat ca tratament naturist de prevenire a mai multor afectiuni.

Mai mult, grasimile din avocado ajuta la absorbtia nutrientilor din alte alimente vegetale. Un studiu a aratat ca adaugarea de avocado sau ulei de avocado la salata poate creste absorbtia substantelor antioxidante cu 2,6 pana la 15 ori.

Remedii cu efecte rapide

Eczeme si psoriazis.

Fiind o sursa bogata de vitaminele A si E, avocado reprezinta un tratament naturist si la indemana pentru alinarea senzatiei de mancarime si uscaciune caracteristice eczemelor, psoriazisului sau altor probleme dermatologice. Poate fi folosit si uleiul fructului, aplicat direct pe piele sau adaugat in creme.

Dermatita seboreica. Si pentru aceasta problema se poate apela la tratamente naturiste cu avocado. In cazul in care ai mancarimi la nivelul scalpului, un avocado facut piure impreuna cu o banana te poate scapa de chin.

Mixeaza bine aceste doua fructe exotice si aplica-le sub forma de masca pe intreaga suprafata a scalpului. Lasa sa actioneze timp de cel putin 30 de minute, iar apoi indeparteaza cu apa calda. Pe langa efectul benefic asupra pielii capului, acest tratament le va face bine si firelor de par, conferindu-le mai multa stralucire.

Halena. Mirosul urat al respiratiei poate dauna grav imaginii unei persoane, afectand atat viata sociala, cat si pe cea profesionala.
Si in acest caz se poate apela la tratamente naturiste cu avocado. Fructul s-a dovedit superior oricarei lotiuni pentru aceasta problema. Este eficient deoarece stimuleaza tranzitul intestinal si inlatura putrefactia si descompunerea prelungita a alimentelor in tractul digestiv, aceasta fiind una din cauzele halenei.

Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies