Iata cativa factori care induc infarctul miocardic! Nu te-ai fi gandit la ei niciodata!

Iata cativa factori care induc infarctul miocardic! Nu te-ai fi gandit la ei niciodata!
Iata cativa factori care induc infarctul miocardic! Nu te-ai fi gandit la ei niciodata!

Inca din primul moment in care oamenii au devenit rationali au asociat inima cu sentimentele.

Oare de cate ori n-am auzit sau chiar rostit cuvinte de genul: “Te iubesc din toata inima”, “Inima mea bate pentru tine” sau chiar “A murit de inima. Saracul cata suparare avea in inima”, ori “Nu le mai pune pe toate la inima”. Ei bine, un sambure de adevar este in aceste vorbe. Emotiile intense afecteaza modul in care acest organ functioneaza. Iar explicatia este simpla: in momentele de maxima incordare, tensiunea arteriala creste puternic si astfel apar problemele.

Iata care sunt factorii la care nici nu te-ai fi gandit si care iti pot cauza un infarct.

Infarctul de dimineata- Potrivit unui grup de cercetatori de la Universitatea Harvard citati de site-ul Prevention, riscul de a suferi un atac de cord inca de la primele ore ale zilei este cu 40% mai mare decat in a doua jumatate. Explicatia este simpla: imediat dupa ce te trezesti, organismul tau secreta adrenalina dar si alti hormoni de stres ceea ce conduce la o crestere a presiunii sangelui.

In acelasi timp, dimineata sangele este mai gros si, prin urmare, mai greu de pompat intrucat esti partial deshidratat. Iar pentru toate acestea inima ta plateste.
Protejeaza-te: Nu te ridica brusc din pat. Mai ramai cateva minute dupa ce ai deschis ochii. In acelasi timp, in cazul in care esti o persoana sportiva, trebuie sa te incalzesti bine inainte de alergare pentru a nu stresa si mai mult inima.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Diminetile de luni- Cu totii banuiam ca zilele de luni sunt adevarate cosmaruri, insa acum avem si dovada furnizata de specialisti: infarcturile sunt cu 20% mai frecvente decat in restul saptamanii. Iar motivul cred ca l-ai intuit deja: oamenii sunt stresati si, in acelasi timp, deprimati pentru ca ii asteapta o noua saptamana de munca.


Protejeaza-te: Relaxeaza-te duminica, insa nu exagera cu somnul. Trezitul in  dimineata de luni, dupa ce in weekend ai dormit peste masura, nu face decat sa streseze si mai mult inima. Tocmai de aceea este recomandat sa ai un program strict de dormire/trezire si in zilele libere.

Un pranz prea copios- Nenumarate studii au demostrat efectul negativ pe care il are un regim alimentar bogat in grasimi asupra vaselor de sange.


Protejeaza-te: Daca totusi nu te poti abtine de la a mancarurile favorite atunci macar incearca sa consumi portii mai mici si astfel vei impaca si capra, si varza: nu renunta sa consumi ce iti place insa vei avea mai putine grasimi in sange.

In timpul exercitiilor istovitoare la sala- Nu de putine putine ori s-a intamplat ca oamenii sa se trezeasca din sala de antrenament la spital.

Nu trebuie sa exagerezi cu exercitiile, mai ales in cazul in care organismul tau nu este obisnuit cu antrenamente foarte intense.
Protejeaza-te: Fa sport regulat, iar inima ta va fi mai sanatoasa. Insa trebuie  sa cresti treptat intensitatea antrenamentelor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cand

te afli pe podium- Nu toti oamenii sunt oratori innascuti, care sa vorbeasca cu usurinta in fata unui public. Unele persoane sunt atat de emotionate incat sufera preinfarcturi pe scena.
Protejeaza-te: Incearca sa te linistesti, apeleaza la calmante sau la activitati care sa diminueze starea de nervozitate.

Pe closet- Este ultimul loc in care ti-ai dori sa suferi un atac de cord. Insa se poate intampla mai ales cand esti constipata si este nevoie sa faci eforturi suplimentare. Din aceasta cauza va creste presiunea asupra pieptului si astfel sangele se intoarce mai greu la inima.
Protejeaza-te: Pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme consuma alimente bogate in fibre si hidrateaza-te suficient.
Sursa: www.sfatulparintilor.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies