Fiecare aliment aduce anumite beneficii asupra organismului, iar culoarea lui iti spune cu exactitate de ce afectiuni te fereste.
Alimentele albe precum ceapa, pastarnacul sau orezul contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Alimentele verzi (broccoli, salata verde, strugurii, ardeiul gras verde etc.) ajuta la eliminarea toxinelor din corp, contribuind la o buna detoxificare a organismului.
Alimentele de culoare rosie precum rodia, rosiile si capsunile mentin sanatatea inimii si a vaselor de sange.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Alimentele galbene, cum ar fi lamaile si ardeii grasi galbeni mentin elasticitatea si stralucirea pielii.
Alimentele de culoare portocalie, precum portocalele, grepfrutul, mandarinele si morcovii previn dezvoltarea celulelor canceroase, gratie numerosilor antioxidanti din compozitia lor.
Alimentele purpurii (afinele, coacazele, murele, vinetele etc) imbunatatesc calitatea vietii, crescand speranta de viata.