Iata ce boli anunta starile de greata!

Iata ce boli anunta starile de greata!
Iata ce boli anunta starile de greata!

Starile de greata, mai ales dimineata, sunt semn de sarcina, de obicei.

Insa, nu intotdeauna asta este motivul. Dezechilibrele hormonale, problemele cu fierea sau pietrele la rinichi dau, de asemenea, aceasta senzatie.

Dezechilibre hormonale- Dr Brian Morton de la American Medical Association a declarat pentru Daily Mail ca starile de greata pot aparea atunci cand organismul nu poate elibera dimineata hormoni precum adrenalina sau serotonina.

Probleme cu bila- In urma fiecarei mese, colecistul (adica vezica biliara) se contracta si secreta bila in intestine, pentru a dizolva alimentele.

Atunci cand hrana este bogata in grasimi, vezica biliara trebuie sa lucreze suplimentar, eliminand in tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid pentru a facilita digestia. Uneori, bila se mai si blocheaza, adica nu se mai elimina, iar digestia se desfasoara greoi, proces cunoscut sub numele de „bila lenesa“. Printre simptomele acesteia se numara si greata, care poate da o stare accentuata de disconfort. Ca sa linistesti starea de greata, poti sa iei medicamente, multe din ele se gasesc in farmacie si le poti cumpara fara prescriptie medicala, care amelioreza simptomele de voma.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Apneea de somn- Persoanele care sufera de apnee de somn, o afectiune care cauzeaza oprirea respiratiei pe parcursul noptii, nu se odihnesc bine si dimineata se pot trezi cu stari de greata.
Depresie- Persoanele care se confrunta cu stres, depresie sau anxietate, pot experimenta palpitatii, transpiratie si stari de greata.

Stomacul nu digera bine alimentele- Momentul zilei in care te confrunti cu aceasta stare de rau iti poate indica si cauza. Daca ti se face greata la scurt timp dupa ce ai mancat, greata sau varsaturile pot indica un ulcer. Starea de voma aparuta la cateva ore bune dupa masa poate sa fie un semn ca suferi de o toxiinfectie alimentara. In cazul bacteriilor sau al virusurilor, cum ar fi Salmonella, e nevoie de mai mult timp pentru ca respectivele simptome sa apara (din cauza perioa¬dei de incubatie).

Pietre la rinichi- Colicile renale rezulta de obicei atunci cand apare un obstacol (calcul sau piatra) in calea evacuarii urinei. Durerea se poate extinde in zona abdomenului si variaza ca intensitate, dar poate deveni insuportabila atunci cand calculii traverseaza ureterele. Greata si varsaturile sunt printre cele mai intalnite simptome ale acestei boli. Durerea se reduce semnificativ dupa ce pietrele ajung in vezica urinara si se elimina.

Raceala sau gripa- In decursul unui episod de raceala si de gripa, vei resimti si stari de greata, combinate cu dureri musculare sau migrene. Din cauza alimentatiei sarace in vitamine si minerale de peste iarna, corpul se readapteaza foarte greu la fluctuatiile de temperatura specifice primaverii si la noua dieta. Din acest motiv, scade imunitatea si organismul consuma mai multa energie ca de obicei, fiind predispus la imbolnaviri.

Printre primele semnale emise de organism atunci cand este racit sau gripat se numara si greata. In plus,  unele medicamente pe care le iei ca sa scapi de simptomele deranjante ale acestor afectiuni pot avea si efecte adverse, cum este senzatia de voma.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies