Iata ce boli cumplite pot vindeca florile! Incearca si tu terapia florala!

Iata ce boli cumplite pot vindeca florile! Incearca si tu terapia florala!
Iata ce boli cumplite pot vindeca florile! Incearca si tu terapia florala!

Aroma unei flori te poate transforma dintr-o persoana ursuza si deprimata, intr-una pozitiva si optimista.

 

Spectacolul culorilor este si medicament, daca utilizam florile dupa regulile terapiei Bach, o metoda mai putin cunoscuta la noi, dar cu rezultate excelente in alte parti ale lumii. Remediile florale sunt ieftine, eficiente, fara efecte secundare si simplu de utilizat. Acum, in anotimpul exploziei florale, putem incerca sa privim si sa ne imbatam cu mirosul florilor care vindeca.
Principiul pe care se bazeaza terapia florala este acela ca, de cele mai multe ori, bolile de care suferim sunt doar o consecinta a unor tulburari psihoemotionale aparute in urma interactiunii cu ceea ce
ne inconjoara sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut si pe care nu am reusit sa le uitam. Extrasele de flori au rolul de a diminua toate aceste conflicte interioare si de a restabili armonia organismului.
Considerand ca toate bolile corpului fizic se datoreaza unor stari psihice, dupa sase ani de studiu, Bach a definit 38 de stari sufletesti care destabilizeaza echilibrul sistemului, favorizand aparitia bolilor.
El le-a impartit in 7 grupe principale care reprezinta tot atatea conflicte fundamentale din noi insine: frica, nesiguranta de sine, interes scazut fata de prezent, singuratate, hipersensibilitate la idei si influente exterioare, grija exagerata pentru bunastarea celorlalti. Fiecarei grupe ii corespund anumite esente florale obtinute din plante. Procedeele de preparare nu sunt simple. Florile se recolteaza in zori, pline de roua. Calitatea esentelor depinde si de fazele Lunii, locul din care au fost culese florile, umiditate atmosferica.
Materia de baza a esentelor sunt florile si bobocii. Acestea se introduc in vase de sticla umplute cu apa de izvor, asezate trei ore la soare. In acest timp esenta florilor este extrasa de apa, apoi se amesteca cu alcool de cereale pentru conservare. Metoda e valabila pentru 20 de esente, celelalte 18 remedii sunt pregatite prin fierbere. Nu oricine poate prepara aceste esente-mama, ci numai persoanele care au tinut post si au facut rugaciuni.
De altfel, in lume exista in prezent doar doi producatori de esente florale Bach, in Anglia si Germania.
Turita mare (Agrimony) este folosita ca remediu pentru cei cu ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunsa in spatele unei infatisari vesele sau zimbitoare si pentru cei care isi mentin starea de veselie recurgand la bautura sau droguri.
Tintaura (Centaurium umbellatum) serveste celor cu o vointa slaba, care isi neglijeaza propria persoana.
Se foloseste atunci cand se constata o sensibilitate exagerata la influente si idei, neafirmarea sinelui. Pacientul se lasa abuzat si evita confruntarile.
Cicoarea este pentru posesivi, egoisti, cei cu o atitudine dominatoare si care incearca sa controleze viata celor dragi.
Esenta de cerato trateaza persoanele care au nevoie de sfaturi sau confirmari din partea celorlalti, fiind lipsite de incredere in propriile decizii.
Vita-de-vie e antidotul mintii slabe, visatoare, ajutand personele care traiesc in imaginar, iar marul paduret (Malus Pumila) se recomanda celor care se tem de boala, de molipsiri, se cred uriti sau sunt complexati de anumite aspecte morale.
Ulmul (Ulmus procera) inlatura senzatia de suprasolicitare, istovire, deznadejde, descurajare, parasire, sentimentul ca nu mai poate face fata sarcinilor si responsabilitatilor zilnice.
Esenta de curpen (Clematis vitalba) are rolul de a readuce pacientul cu picioarele pe pamant, atunci cand manifesta interes scazut fata de prezent. De obicei, pacientul este absent, nu e interesat de nimic, viseaza cu ochii deschisi.
Larita (Larix decidua) este folosita in sentimente de neincredere in sine si teama de esec, cand pacientul se simte inferior fata de cei din jur si mereu se asteapta sa dea gres in ceea ce face.
Mustarul (Sinapis arvensis) este util in sentimente de tristete, anxietate brusca, depresii, perioade de melancolie care apar si dispar fara un motiv evident.
Stejarul (Quercus robur) ajuta la constientizarea limitelor fizice, in special in cazul persoanelor luptatoare, care se simt obosite, dar totusi nu renunta niciodata.
Trandafirul salbatic (Helianthemum nummularium) se foloseste cu success impotriva sentimentelor de panica, teroare, frica paralizanta.
Verbina (Verbena officinalis) este leac pentru entuziasm exagerat, fanatism manifestat fata de o idee sau o dogma. De regula, din dorinta exagerata de a servi unei cauze bune, pacientul isi iroseste energia, reactioneaza ca un misionar sau ca un fanatic.
Craciunica (Ilex aquifolium) influenteaza benefic sentimentele de rautate, gelozie, neincredere, ura si invidie, atunci cand pacientul are o sensibilitate exagerata la influentele si ideile altora, reactioneaza agresiv si este razbunator.
Esenta de caprifoi (Lonicera Caprifolium) trezeste interesul pacientului pentru prezent, atunci cand are tendinta sa evadeze mereu in trecut, ii este continuu dor de copilarie, de casa parinteasca.
Apa de izvor este ea insasi un remediu, fiind indicata celor rigizi, cu principii extremiste.
Ce flori trebuie sa mirosim in caz de…
Ambitie exagerata: vita-de-vie, viorea de balta, apa de izvor
Apatie: orz, maces, mustar salbatic
Aroganta: viorea de balta, larita, fag
Autocompatimire: salcie galbena, ilice, cicoare
Calm aparent: turita mare, fag comun
Complexe de inferioritate: pin, ovaz, tintaura
Comportament ezitant: ovaz salbatic, porumbar salbatic, vita alba
Curatenie si ordine exagerata: mar paduret, larita, apa de izvor
Depresie: mustar, gentiana, maslin
Devotament exagerat: castan rosu, cicoare, pin
Deznadejde: castan comestibil, ulm, salcie galbena
Epuizare fizica si psihica: maslin, carpen, orz
Exces de zel: verbina, vita-de-vie, apa de izvor
Fobii: plop tremurator, cretisoara, iarba osului
Frica de a-si pierde stapanirea de sine: corcodusstejar, ulm
Greseli repetate: castan salbatic, vita alba, slabanog
Grija exagerata: cicoare, castan rosu, pin
Idei fixe: castan salbatic, pin, verbina
Inconsecventa: nuc, tintaura, porumbar salbatic
Inflexibilitate: apa de izvor, viorea de balta, vita-de-vie
Intoleranta: fag, vita-de-vie, apa de izvor
Invidie: vita-de-vie, fag, corcodus
Irascibilitate: slabanog, vita-de-vie, ovaz
Incapatinare: stejar, vita-de-vie, verbina
Lipsa constiintei propriei valori: larita, ulm, gentiana de toamna, porumbar salbatic
Lipsa de energie: carpen, maslin, ulm
Lipsa de vointa: tintaura, pin, castan rosu
Melancolie: vita alba, caprifoi
Nehotarare: porumbar salbatic, nuc
Neincredere in fortele proprii: cerato, porumbar salbatic, nuc
Nesiguranta datorata suprasolicitarii: ulm, gentiana de toamna, carpen
Nevoia de a vorbi mult: iarba neagra, cicoare
Nostalgie: caprifoi, vita alba
Panica: iarba osului, plop tremurator, cretisoara
Pesimism: gentiana de toamna, orz, castan comestibil
Resemnare: maces, orz, mustar salbatic, castan comestibil
Spaimaa fata de lucrurile concrete: cretisoara, plop tremurator, iarba osului
Stari de soc: balusca, ilice, cretisoara, caprifoi.
Sursa: Efemeride.ro

Spectacolul culorilor este si medicament, daca utilizam florile dupa regulile terapiei Bach, o metoda mai putin cunoscuta la noi, dar cu rezultate excelente in alte parti ale lumii. Remediile florale sunt ieftine, eficiente, fara efecte secundare si simplu de utilizat. Acum, in anotimpul exploziei florale, putem incerca sa privim si sa ne imbatam cu mirosul florilor care vindeca.

Principiul pe care se bazeaza terapia florala este acela ca, de cele mai multe ori, bolile de care suferim sunt doar o consecinta a unor tulburari psihoemotionale aparute in urma interactiunii cu ceea ce ne inconjoara sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut si pe care nu am reusit sa le uitam. Extrasele de flori au rolul de a diminua toate aceste conflicte interioare si de a restabili armonia organismului. 

Considerand ca toate bolile corpului fizic se datoreaza unor stari psihice, dupa sase ani de studiu, Bach a definit 38 de stari sufletesti care destabilizeaza echilibrul sistemului, favorizand aparitia bolilor. El le-a impartit in 7 grupe principale care reprezinta tot atatea conflicte fundamentale din noi insine: frica, nesiguranta de sine, interes scazut fata de prezent, singuratate, hipersensibilitate la idei si influente exterioare, grija exagerata pentru bunastarea celorlalti. Fiecarei grupe ii corespund anumite esente florale obtinute din plante. Procedeele de preparare nu sunt simple. Florile se recolteaza in zori, pline de roua. Calitatea esentelor depinde si de fazele Lunii, locul din care au fost culese florile, umiditate atmosferica. Materia de baza a esentelor sunt florile si bobocii. Acestea se introduc in vase de sticla umplute cu apa de izvor, asezate trei ore la soare. In acest timp esenta florilor este extrasa de apa, apoi se amesteca cu alcool de cereale pentru conservare. Metoda e valabila pentru 20 de esente, celelalte 18 remedii sunt pregatite prin fierbere. Nu oricine poate prepara aceste esente-mama, ci numai persoanele care au tinut post si au facut rugaciuni. De altfel, in lume exista in prezent doar doi producatori de esente florale Bach, in Anglia si Germania.

Turita mare (Agrimony) este folosita ca remediu pentru cei cu ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunsa in spatele unei infatisari vesele sau zimbitoare si pentru cei care isi mentin starea de veselie recurgand la bautura sau droguri. 

Tintaura (Centaurium umbellatum) serveste celor cu o vointa slaba, care isi neglijeaza propria persoana. Se foloseste atunci cand se constata o sensibilitate exagerata la influente si idei, neafirmarea sinelui. Pacientul se lasa abuzat si evita confruntarile. 

Cicoarea este pentru posesivi, egoisti, cei cu o atitudine dominatoare si care incearca sa controleze viata celor dragi.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Esenta de cerato trateaza persoanele care au nevoie de sfaturi sau confirmari din partea celorlalti, fiind lipsite de incredere in propriile decizii. 

Vita-de-vie e antidotul mintii slabe, visatoare, ajutand personele care traiesc in imaginar, iar marul paduret (Malus Pumila) se recomanda celor care se tem de boala, de molipsiri, se cred uriti sau sunt complexati de anumite aspecte morale. 

Ulmul (Ulmus procera) inlatura senzatia de suprasolicitare, istovire, deznadejde, descurajare, parasire, sentimentul ca nu mai poate face fata sarcinilor si responsabilitatilor zilnice.

Esenta de curpen( Clematis vitalba) are rolul de a readuce pacientul cu picioarele pe pamant, atunci cand manifesta interes scazut fata de prezent. De obicei, pacientul este absent, nu e interesat de nimic, viseaza cu ochii deschisi. 

Larita (Larix decidua) este folosita in sentimente de neincredere in sine si teama de esec, cand pacientul se simte inferior fata de cei din jur si mereu se asteapta sa dea gres in ceea ce face. 

Mustarul(
Sinapis arvensis) este util in sentimente de tristete, anxietate brusca, depresii, perioade de melancolie care apar si dispar fara un motiv evident. 

Stejarul (Quercus robur) ajuta la constientizarea limitelor fizice, in special in cazul persoanelor luptatoare, care se simt obosite, dar totusi nu renunta niciodata. 

Trandafirul salbatic (Helianthemum nummularium) se foloseste cu success impotriva sentimentelor de panica, teroare, frica paralizanta. 

Verbina( Verbena officinalis) este leac pentru entuziasm exagerat, fanatism manifestat fata de o idee sau o dogma. De regula, din dorinta exagerata de a servi unei cauze bune, pacientul isi iroseste energia, reactioneaza ca un misionar sau ca un fanatic.

Craciunica( Ilex aquifolium) influenteaza benefic sentimentele de rautate, gelozie, neincredere, ura si invidie, atunci cand pacientul are o sensibilitate exagerata la influentele si ideile altora, reactioneaza agresiv si este razbunator. 

Esenta de caprifoi(
Lonicera Caprifolium) trezeste interesul pacientului pentru prezent, atunci cand are tendinta sa evadeze mereu in trecut, ii este continuu dor de copilarie, de casa parinteasca. 

Apa de izvor este ea insasi un remediu, fiind indicata celor rigizi, cu principii extremiste. 

Ce flori trebuie sa mirosim in caz de…

Ambitie exagerata: vita-de-vie, viorea de balta, apa de izvor
Apatie: orz, maces, mustar salbatic
Aroganta: viorea de balta, larita, fag
Autocompatimire: salcie galbena, ilice, cicoare
Calm aparent: turita mare, fag comun
Complexe de inferioritate: pin, ovaz, tintaura
Comportament ezitant: ovaz salbatic, porumbar salbatic, vita alba
Curatenie si ordine exagerata: mar paduret, larita, apa de izvor
Depresie: mustar, gentiana, maslin
Devotament exagerat: castan rosu, cicoare, pin
Deznadejde: castan comestibil, ulm, salcie galbena
Epuizare fizica si psihica: maslin, carpen, orz
Exces de zel: verbina, vita-de-vie, apa de izvor
Fobii: plop tremurator, cretisoara, iarba osului
Frica de a-si pierde stapanirea de sine: corcodusstejar, ulm
Greseli repetate: castan salbatic, vita alba, slabanog
Grija exagerata: cicoare, castan rosu, pin
Idei fixe: castan salbatic, pin, verbina
Inconsecventa: nuc, tintaura, porumbar salbatic
Inflexibilitate: apa de izvor, viorea de balta, vita-de-vie
Intoleranta: fag, vita-de-vie, apa de izvor
Invidie: vita-de-vie, fag, corcodus
Irascibilitate: slabanog, vita-de-vie, ovaz
Incapatinare: stejar, vita-de-vie, verbina
Lipsa constiintei propriei valori: larita, ulm, gentiana de toamna, porumbar salbatic
Lipsa de energie: carpen, maslin, ulm
Lipsa de vointa: tintaura, pin, castan rosu
Melancolie: vita alba, caprifoi
Nehotarare: porumbar salbatic, nuc
Neincredere in fortele proprii: cerato, porumbar salbatic, nuc
Nesiguranta datorata suprasolicitarii: ulm, gentiana de toamna, carpen
Nevoia de a vorbi mult: iarba neagra, cicoare
Nostalgie: caprifoi, vita alba
Panica: iarba osului, plop tremurator, cretisoara
Pesimism: gentiana de toamna, orz, castan comestibil
Resemnare: maces, orz, mustar salbatic, castan comestibil
Spaimaa fata de lucrurile concrete: cretisoara, plop tremurator, iarba osului
Stari de soc: balusca, ilice, cretisoara, caprifoi.

Sursa: Efemeride.ro

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies