Iata ce boli pot ascunde durerile de stomac, greata si arsurile si de ce nu e indicat sa te tratezi singura!

Iata ce boli pot ascunde durerile de stomac, greata si arsurile si de ce nu e indicat sa te tratezi singura!
Iata ce boli pot ascunde durerile de stomac, greata si arsurile si de ce nu e indicat sa te tratezi singura!

In multe cazuri, durerea sau disconfortul resimtit in zona stomacului, asociat cu greata, varsaturi, arsuri, regurgitari sunt puse adesea pe seama gastritei.

Potrivit dr. Cosmina Vladut, medic specialist gastroenterolog, astfel de manifestari pot sa apara in multe afectiuni, unele care tin intr-adevar de stomac, altele care privesc esofagul, colecistul sau pancreasul.

In realitate, termenul de “gastrita”, utilizat in necunostinta de cauza, poate sa ascunda dignostice variabile, de la o dispepsie functionala (gastrita) pana la ulcere si cancere gastrice.

De ce este periculos sa te tratezi singur

Cei care clasifica durere abdominala drept “gastrita”, fara sa aiba confirmarea unui specialist se trateaza cu antiacide sau antisecretorii gastrice fie la recomandarea unor rude/vecini, fie pentru ca asa

au citit pe internet.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Medicii atrag atentia ca astfel de medicamente pot avea efecte pe simptomele respective, dar pot intarzia diagnosticarea unor boli. Pentru un diagnostic si un tratament corect al unei afectiuni este important ca simptomele sa fie investigate de catre doctorul de familie sau de medicul specialist.

Tipuri de gastrita

Gastritele sunt de doua tipuri: acute si cronice. Gastrita acuta este cauzata de alcool, antiinflamatoare, non steroidiene, Helicobacter Pylori, stres. Se manifesta prin durere abdominala superioara, greata, varsaturi.

Gastrita cronica este cauzata in proportie de 80% de infectia cu Helicobacter Pylori. Aceasta este o bacterie prezenta in stomacul multor persoane – specialistii afirma ca cel putin una din doua persoane o are, care produce modificari la nivelul stomacului si duodenal.

Mai exact, Helicobacter Pylor distruge bariera de mucus care protejeaza celulele peretelui gastric si duodenal de actiunea acidului prezent in stomac. Aceasta duce la inflamatia cronica a stomacului (gastrita) sau a duodenului (duodenita).

Gastrita cronica produsa de Helicobacter Pylori poate fi simptomatica, prezentand adesea, dureri epigastrice, senzatia de plenitudine gastrica, greata, varsaturi, flatulenta, stare generala alterata si uneori febra. Unele persoane pot dezvolta afectiuni mai severe precum ulcer gastric sau duodenal, cancer gastric, limfom gastric.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies