Medicul cardiolog este cel care poate pune diagnosticul corect si poate indica cel mai eficient tratament impotriva bolilor de inima
Tratamentele in bolile cardiovasculare sunt fie medicamentoase, fie chirurgicale. Medicul specialist este cel care pune diagnosticul si prescrie investigatiile si tratamentul fiecarui bolnav in parte. Cei mai multi cardiologi prescriu adultilor, pentru tratamentul bolii coronariene, aspirina, un betablocant si o medicatie anticolesterol (statine).
Acestea din urma sunt cunoscute ca avand efecte secundare, precum durerile musculare sau pierderile de memorie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Orice medic care le prescrie insa va pune in balanta riscurile si beneficiile pentru pacient, protejandu-l in
Boala coronariana, asociata cu hipertensiunea
Pentru hipertensiune sunt sase clase de medicamente hipertensive pe care medicul le poate prescrie. De punctat ar fi faptul ca boala coronariana este asociata si cu hipertensiunea arteriala si cu diabetul. O alta boala care se poate trata medicamentos este insuficienta cardiaca.
mai prescriu un betablocant, adica un medicament care sa reduca din efectele catecolaminelor, cum sunt adrenalina si dopamina din organism, in intentia de a preveni evolutia bolii.
Aritmiile cardiace sunt tulburari de ritm cardiac. Aritmiile sunt insa resimtite de pacienti sub forma palpitatiilor. Metodele de tratare a lor depind de gradul de severitate al bolii, dar si de tipul acesteia. In cele mai multe cazuri, medicii prescriu anticoagulante si aspirina, precum si medicamente care scad ritmul cardiac.
Sursa: www.doctorulzilei.ro