Iata ce medicamente sunt indicate in bolile cardiovasculare!

Iata ce medicamente sunt indicate in bolile cardiovasculare!
Iata ce medicamente sunt indicate in bolile cardiovasculare!

Medicul cardiolog este cel care poate pune diagnosticul corect si poate indica cel mai eficient tratament impotriva bolilor de inima

Tratamentele in bolile cardiovasculare sunt fie medicamentoase, fie chirurgicale. Medicul specialist este cel care pune diagnosticul si prescrie investigatiile si tratamentul fiecarui bolnav in parte. Cei mai multi cardiologi prescriu adultilor, pentru tratamentul bolii coronariene, aspirina, un betablocant si o medicatie anticolesterol (statine).

Acestea din urma sunt cunoscute ca avand efecte secundare, precum durerile musculare sau pierderile de memorie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Orice medic care le prescrie insa va pune in balanta riscurile si beneficiile pentru pacient, protejandu-l in fata unui infarct

miocardic. Studiile au aratat ca statinele reduc, in general, cu proportii de la 20 pana la 50% riscul cardiovascular.

Boala coronariana, asociata cu hipertensiunea

Pentru hipertensiune sunt sase clase de medicamente hipertensive pe care medicul le poate prescrie. De punctat ar fi faptul ca boala coronariana este asociata si cu hipertensiunea arteriala si cu diabetul. O alta boala care se poate trata medicamentos este insuficienta cardiaca.

Inima nu mai reuseste sa-si indeplineasca suficient de bine functia de pompa. Daca este in stadiu incipient, insuficienta cardiaca se trateaza cu ajutorul unui diuretic care scade tensiunea arteriala si previne acumularea lichidelor in tesuturi. Apoi, pot fi prescrise mai multe medicamente printre care si un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei pentru scaderea presiunii de umplere ventriculara si a tensiunii arteriale. In anumite cazuri, medicii
mai prescriu un betablocant, adica un medicament care sa reduca din efectele catecolaminelor, cum sunt adrenalina si dopamina din organism, in intentia de a preveni evolutia bolii.


Aritmiile cardiace sunt tulburari de ritm cardiac. Aritmiile sunt insa resimtite de pacienti sub forma palpitatiilor. Metodele de tratare a lor depind de gradul de severitate al bolii, dar si de tipul acesteia. In cele mai multe cazuri, medicii prescriu anticoagulante si aspirina, precum si medicamente care scad ritmul cardiac.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies