Iata ce poti trata cu ulei esential de levantica! De la dureri reumatice la boli de rinichi si de ficat!

Iata ce poti trata cu ulei esential de levantica! De la dureri reumatice la boli de rinichi si de ficat!
Iata ce poti trata cu ulei esential de levantica! De la dureri reumatice la boli de rinichi si de ficat!

Levantica este o planta foarte utilizata pe plan mondial, atat in scop terapeutic, farmaceutic, cat si in tratamentele cosmetice. Se foloseste sub forma de pulbere, ceaiuri, uleiuri sau tincturi.

Atat florile plantei, cat si frunzele sunt utilizate pentru ceai sau pentru obtinerea uleiului de lavanda.

In compozitia lavandei se regasesc ulei volatil, cu aroma deosebit de placuta, acid acetic, alcool olifalic, tanin, substante amare, substante minerale, cariofilen.

Uleiul esential de levantica este cel mai utilizat ulei in aromaterapie si nu numai, datorita proprietatilor sale de echilibrare si normalizare a functiilor organice si a starilor emotionale.

Are efecte calmante, relaxante si revigorante tratand cu succes insomnia, imbunatatind calitatea somnului.

Acest ulei are un parfum calmant, cu efect tonic pentru sistemul nervos si ajuta la rezolvarea problemelor de anxietate. Acesta poate fi, de asemenea, util in tratarea migrenelor, durerilor de cap, depresie, tensiune nervoasa si stres emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si agitatia si creste activitatea mentala.

Tot uleiul esential de lavanda imbunatateste circulatia sanguina in organism.

Scade, de asemenea, tensiunea arteriala si este folosit in cazurile de hipertensiune.

Levantica este indicata pentru reducerea febrei, fiind adjuvant in caz de raceala si gripa, cu rol antiviral folosit in inhalatii la abur. Este benefica in afectiuni respiratorii: bronsita, astm, tuse, congestie sinusala, laringita si amigdalita. Vaporii de ulei esential de lavanda au calitati antibacteriene care pot lupta cu infectiile tractului respirator.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Antioxidantul prezent in lavanda ajuta la refacerea stomacului, mai ales dupa un

tratament cu antibiotic. Uleiul din lavanda este util pentru digestie, stimuleaza productia de sucuri gastrice si biliare, ajutand in tratamentul indigestiei, durerilor de stomac, colicilor, varsaturilor.

Uleiul esential de lavanda este cunoscut ca un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele provocate de reumatism, entorse, contracturi musculare si pentru calmarea durerilor de spate si lumbago. Un masaj regulat cu ulei de lavanda poate reduce, de asemenea, durerile la nivelul articulatiilor.

Levantica este considerata un remediu excelent in tratarea bolilor de rinichi, a bolilor de ficat, a balonarilor abdominale, a infectiilor, a cistitei, a aftelor, a ametelilor. Are efect de stimulare asupra productiei de urina. De asemenea, reduce starea de balonare si colicii la bebelusi.

Aceasta planta tine departe tantarii si alte insecte si trateaza intepaturile acestora repede si eficient. Vindeca arsurile minore si cicatrizeaza ranile.

Levantica este recunoscuta pentru proprietatile sale asupra pielii, fiind un ingredient esential in produsele cosmetice.

Potrivit dermatologilor si aromoterapeutilor, uleiul esential de lavanda este unul dintre uleiurile cele mai benefice in tratamentul acneei. Tinctura de lavanda improspateaza pielea fetei si are efecte foarte bune asupra tenul gras si acneic, curata porii, iritatiile si eczemele, atenueaza ridurile si imperfectiunile tenului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

In

industria cosmetica, uleiul obtinut din aceasta planta este utilizat in creme, lotiuni, sapunuri, combinat cu alte uleiuri de masaj pentru mirosul sau placut, dar si in parfumerie.

Masajul scalpului cu ulei esential de levantica reduce caderea parului, are efect regenerator si indeparteaza matreata. Este foarte eficient si in tratarea pediculozei.

In primele cinci luni de sarcina, nu este indicata folosirea produselor cu levantica in cazul femeilor insarcinate.

Nu este recomandata folosirea acestor produse nici in cazul pacientilor cu diabet zaharat. Poate determina reactii alergice persoanelor cu pielea deosebit de sensibila.

Unele persoane pot prezenta greata, varsaturi si dureri de cap din cauza folosirii excesive a uleiului de lavanda.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies