Iata ce trebuie sa contina cea mai importanta masa a zilei si ce riscati daca o sariti!

Iata ce trebuie sa contina cea mai importanta masa a zilei si ce riscati daca o sariti!
Iata ce trebuie sa contina cea mai importanta masa a zilei si ce riscati daca o sariti!

O viata sanatoasa inseamna inainte de toate o alimentatie sanatoasa, insa pentru a realiza acest lucru trebuie sa se tina cont de cele trei mese principale ale zilei, dintre care cea mai importanta e micul dejun, spun specialistii nutritionisti.

”Micul dejun reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a manca sanatos. Trebuie sa ne insusim faptul ca micul dejun servit in fiecare dimineata ne ajuta sa ne controlam mai bine greutatea si sa consumam o cantitate mai mare de fibre, calciu, vitamina A si C si mai putine grasimi si colesterol. Mai mult decat atat, persoanele care iau in fiecare dimineata micul dejun vor fi mult mai active şi vor avea o capacitate de concentrare mult mai buna in prima parte a zilei”, a declarat prof.

univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si autor al ”Abecedarului de Nutritie”.

Specialistii nutritionisti sustin ca un mic dejun sanatos include cereale integrale (fulgi integrali de ovaz, secara, porumb, biscuiti integrali de tip ‘crackers’, paine din faina integrala), proteine cu continut redus de grasimi (sunca de pui sau de curcan, somon afumat, albus de ou, unt de arahide, seminte, nuci), lactate cu continut redus de grasimi (lapte si iaurt degresat, branza de vaci, urda), fructe si legume (fructe proaspete sau congelate, legume proaspete).

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Potrivit medicului, alimentele recomandate la micul dejun asigura un complex de carbohidrati cu eliberare prelungita, fibre, proteine si cantitati reduse de grasimi. Mai mult decat atat, pe langa importantele beneficii nutritionale, aceste alimente vor asigura senzatia de satietate pentru mai multe ore. Desi micul dejun ar trebui sa reprezinte cea mai importanta masa a zilei, din nefericire insa, oamenii renunta la aceasta practica si acorda prioritate altor activitati.

“Absenta micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii. Acest lucru din cauza scaderii nivelului glicemiei in prima parte a zilei. Cand se intampla acest lucru, majoritatea oamenilor infuleca rapid alimente nesanatoase cu continut crescut de grasimi si de zahar, cum ar fi produse de patiserie, gogosi sau ciocolata. Populatia trebuie sa inteleaga ca prin consumarea unui mic dejun sanatos in fiecare dimineata are posiblitatea sa tina deoparte bolile cronice netransmisibile care fac ravagii de la an la an”, a adaugat prof.

univ. dr. Nicolae Hancu.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cristina Șișcanu este total nemulțumită de toate lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă, în zilele noastre, pentru a avea succes. "Doamnelor, nu vi se pare că o femeie face prea multe lucruri? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies