Iata ce trebuie sa iei in considerare daca ai inceput o dieta! Respecta regulile si nu iti va parea rau

Iata ce trebuie sa iei in considerare daca ai inceput o dieta! Respecta regulile si nu iti va parea rau
Iata ce trebuie sa iei in considerare daca ai inceput o dieta! Respecta regulile si nu iti va parea rau

Toata lumea vrea sa arate bine, mai ales ca primavara bate la usa iar gandurile noastre zboara din ce in ce mai mult catre mare si soare. Tu stii de ce sa te feresti atunci cand incepi o dieta?

Daca te-ai hotarat ca anul acesta vei arata perfect in costumul de baie pentru ca ai inceput sa tii o dieta si sa faci sport, trebuie sa tii cont de cateva reguli.

Nu te infometa. Unele persoane cred ca daca nu manaca vor da jos foarte usor kilogramele in plus insa fac o mare greseala. Daca nu mananci toata ziua, cel mai probabil seara vei da iama in frigider si nu vei mai stii sa spui stop.

Cel mai bine este sa respecti mesele principale ale zilei.

Cand servesti masa foloseste o farfurie mica si ai grija ca portia de mancare sa contina multe legume proaspete.  Astfel vei evita sa mananci prea mult iar dieta ta nu va fi pusa in pericol.

Nu exagera cu cocktail-urile cand iesi in oras. Pe langa faptul ca aceste bauturi contin multe calorii, dupa ce ai baut cateva pahare este posibil sa pierzi controlul asupra felului in care mananci  si sa te  apuci de rontatit tot ce iti face cu ochiul.

Alterneaza paharele de alcool cu cele de apa si vei fi in siguranta!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Nu te amagi cu gandul ca poti manca orice daca mergi regulat la sala. Este adevarat ca fara sport nu vei reusi niciodata sa fii in forma insa asta nu insemna ca este ok daca savurezi o pizza intreaga iar apoi faci o ora de sport.

Evita dietele restrictive. Desi acestea sunt la mare cautar,e trebuie sa stii ca organismul nostru are nevoie de carbohidrati si proteine la fel de mult cum are nevoie de vitamine sau minerale.  Avand un meniu zilnic variat, vei reusi sa nu incalci regulile pe cand daca te limitezi la o singura grupa de alimente exista posibilitatea sa calci stramb.

Nu te apuca de o dieta drastica daca pana atunci ai mancat haotic.

Incepe prin a reduce cantitatea de mancare la fiecare masa si incearca sa introduci treptat in dieta  tot mai multe legume. Ia-o pas cu pas si vei vedea ca in timp vei reusi sa iti construiesti un program adaptat cerintelor corpului tau.

Specialistii spun ca atunci cand tii o dieta, cel mai bine este sa iti prepari singura mancarea. Mai ales ca dupa ce ai dus dieta la bun sfarsit, stilul tau de viata trebuie sa ramana unul sanatos.

Poate fi chiar distractiv sa incerci tot felul de retete!

Nu te descuraja daca  rezultatele nu sunt vizibile la scurt timp dupa ce ai inceput dieta. Probabil esti genul de persoana al carei corp trebuie sa se obisnuiasca cu noul stil de viata. Fii perseverenta si vei vedea ca ambitia ta va da roade!

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies