Iata ce trebuie sa mananci la pranz si seara daca vrei sa slabesti!

Iata ce trebuie sa mananci la pranz si seara daca vrei sa slabesti!
Iata ce trebuie sa mananci la pranz si seara daca vrei sa slabesti!

Ai de gand sa incepi o dieta? Ai putea tine cont si de aceasta recomandare a medicului nutritionist Mihaela Bilic.

 

"Multa lume crede ca daca bei un pahar de apa inainte de masa vei manca mai putin. Din pacate e doar un mit.
Apa si toate lichidele baute pe burta goala trec prin stomac in cateva minute, nu raman acolo suficient timp cat sa-ti dea senzatia de satietate, de plin. Cu totul altfel stau lucrurile daca stomacul e plin, daca ai mancat ceva.
Atunci apa se amesteca cu restul alimentelor si exista sansa sa intarzie golirea gastrica si deci sa te ajute sa mananci mai putin.
Cea mai buna metoda de a tempera apetitul este sa alegi ciorba ca prim fel de mancare. Un castron de supa sau ciorba umple eficient stomacul timp de cateva ore si tine de foame cu putine calorii. Combinatia de apa, legume si eventual carne este mult mai eficienta decat paharul de apa baut inainte de masa.
Ca sa nu mai zic ca atunci cand vrei sa slabesti poti manca doar o ciorba la pranz sau seara, ca fel unic. E cel mai satios, echilibrat si dietetic aliment. Si tine loc si de apa", spune medicul nutritionst.

"Multa lume crede ca daca bei un pahar de apa inainte de masa vei manca mai putin. Din pacate e doar un mit.

Apa si toate lichidele baute pe burta goala trec prin stomac in cateva minute, nu raman acolo suficient timp cat sa-ti dea senzatia de satietate, de plin.

Cu totul altfel stau lucrurile daca stomacul e plin, daca ai mancat ceva. Atunci apa se amesteca cu restul alimentelor si exista sansa sa intarzie golirea gastrica si deci sa te ajute sa mananci mai putin. 

Cea mai buna metoda de a tempera apetitul este sa alegi ciorba ca prim fel de mancare. Un castron de supa sau ciorba umple eficient stomacul timp de cateva ore si tine de foame cu putine calorii.
Combinatia de apa, legume si eventual carne este mult mai eficienta decat paharul de apa baut inainte de masa. Ca sa nu mai zic ca atunci cand vrei sa slabesti poti manca doar o ciorba la pranz sau seara, ca fel unic. E cel mai satios, echilibrat si dietetic aliment. Si tine loc si de apa", spune medicul nutritionst pe Facebook.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies