Pe langa faptul ca sunt delicioase si sarace in calorii, caisele au superbeneficii asupra corpului.
Mentin sanatatea musculaturii si a oaselor
Caisele contin o cantitate mare de calciu, mineral esential pentru sanatatea musculaturii si a oaselor. Specialistii sustin ca femeile ar trebui sa consume in mod constant suc proaspat de caise, intrucat sunt mai predispuse la afectiuni ale sistemului osos.
Sustin functiile creierului
Deoarece sunt bogate in magneziu si fosfor, caisele sustin buna functionare a creierului.
Au grija de ochii tai!
Caisele uscate contin vitamina A, un antioxidant puternic ce are rolul de a combate efectele negative ale radicalilor liberi. Astfel, caisele previn aparitia cataractei, a degenerscentelor maculare si a glaucomului.
Te protejeaza de cancer
Studiile arata ca aceste fructe joaca un rol important in prevenirea dezvoltarii tumorilor canceroase. Caisele uscate sunt cea mai buna alegere, intrucat contin din plin vitamina A, beta-caroten, luteina, zeaxantina si beta-criptoxantina, compusi care protejeaza corpul de cancer si alte boli cronice.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro