Nicio zi nu incepe fara un mic dejun copios, care sa-ti ofere suficienta energie si nutrientii necesari pana seara. Fiind prima si cea mai importanta masa, este onorata in fiecare colt al lumii prin retete traditionale, care includ alimente esentiale pentru micul dejun: produse lactate, oua si fructe.
Blintz este un fel de clatita umpluta cu urda dulce, originara din Polonia, Ungaria si Slovacia, dar apreciata de oricine o gusta. Este absolut delicioasa si usor de facut: amestecul matasos de urda dulce si aroma de vanilie se pune pe foaia subtire a unei clatite obisnuite, din faina si oua, care se impatureste si se coace sau prajeste. Se adauga miere sau sirop de fructe proaspete.
Pentru un gust desavarsit, poti folosi urda dulce Ricoletka de la Koliba, produs traditional din regiunile muntoase ale Slovaciei.
Intr-o forma asemanatoare, clatitele extra-pufoase americane sunt perfecte pentru un mic dejun pe timpul verii. Cum le faci extra-pufoase? Adaugand urda dulce in aluat. Trebuie sa incerci imediat aceasta reteta- rasfatul perfect de weekend. Urda dulce si sucul de lamaie sunt parca facute una pentru cealalta, asa ca nu ezita aceasta combinatie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Un mic dejun galic adevarat contine cascaval topit pe paine prajita. Atat de simplu de realizat si atat de savuros. Si estonienii servesc dimineata cascaval topit pe paine prajita, dar mai inlocuiesc toppingul cremos cu urda dulce sau branza topita.
Incearca si tu cascavalul gustos Edam de la Koliba.
Bineinteles, nu poti rata o vizita in Franta, la primele ore ale zilei! Croissantele cu unt si omleta cu branza si verdeturi sunt specialitatile lor.
Pentru un gust catifelat al croissantelor, poti folosi untul premium Koliba!