Abuzurile alimentare, nerespectarea orelor de masa, “flamanzirea” prelungita, timp in care stomacul “roade in gol”, sunt factori care cresc aciditatea si favorizeaza aparitia gastritei.
Primele semne ale gastritei sunt: senzatia de arsura si apasare in capul pieptului, greata, voma, balonare, indigestii frecvente. Diagnosticul clar se poate stabili in urma unui examen radiologic cu bariu sau in printr-o endoscopie, ce permite medicului sa exploreze interiorul esofagului, stomacului si a primei parti a intestinului subtire (duodenul).
Alimentatia joaca un rol important in tratarea gastritei. “Respectati cele trei ore de mese plus doua gustari, mestecati bine alimentele, nu va asezati la masa cand aveti nervi, nu mancati cu mai putin de trei ore inainte de culcare si nu faceti sport imediat dupa masa.
In plus, puteti apela la ajutorul urmatoarelor fructe:
1. Perele- Datorita vitaminelor B1, B2, B3, A, si C, si fibrelor pe care le contin sunt printre cele mai recomandate in caz de gastrita.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
2. Papaya- Pe langa vitaminele B1, B2, A, si C, papaya contine si magneziu, fier si potasiu. In plus este benefic si pentru par, piele, oase si intareste sistemul imunitar. Feliaza papaya si pune-l n blender impreuna cu un pahar de iaurt.
3. Banana- Bananele au un nivel crescut de fibre. Contin putine grasimi si sunt o sursa excelenta de energie si au un usor efect laxativ. Ferete-te de bananele verzi pentru ca pot face mai mult rau decat bine.
4. Piersicile- Piersicile au efect diuretic si laxativ. De asemenea, contin vitaminele A, C si E care ajuta la prevenirea Alzheimerului, cancerului si cataractei.
In cazul gastritei si frunzele de piersic sunt foarte benefice. Iata cum le puteti consuma:
Ingrediente:
• 2 linguri de frunze de piersic
• 1 ceasca de apa fiarta
Pune frunzele in apa pentru cateva minute apoi raceste infuzia si bea o ceasca de doua-trei ori pe zi.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro