Iata cu este bine sa consumati rosiile ca sa devina arma anti-cancer!

Iata cu este bine sa consumati rosiile ca sa devina arma anti-cancer!
Iata cu este bine sa consumati rosiile ca sa devina arma anti-cancer!

Combinatiile de alimente sanatoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decat in cazul in care acestea ar fi consumate separat.

Cereale integrale, ceapa si usturoi- Fierul si zincul din cerealele integrale au biovalabilitate scazuta, adica sunt metabolizate mai rapid decat le poate absorbi organismul. ”Cerealele integrale contin substante naturale care se pot atasa de minerale, facandu-le mai greu de absorbit”, explica Cynthia Sass, autorul cartii ”Slim Down Now: Shed Pounds and Inches with Real Food, Real Fast”. Insa un studiu din 2010 publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry a scos la iveala ca daca adaugam usturoi si ceapa este crescuta accesibiltatea fierului si zincului din cerealele integrale.

Rosii si ulei de masline- Uleiul de masline creste colesterolul bun si il scade pe cel rau, prevenind blocarea arterelor. Insa cand il amestecati cu rosii aduce si alte benficii. Un studiu din 2000 publicat in Free Radical Biology and Medicine a aratat ca uleiul de masline creste activitatea licopenului din rosii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Broccoli si rosii- Aceste doua alimente combinate devin o adevarata arma impotriva cancerului.

Potrivit unei cercetari publicate in Cancer Research, in 2007, o dieta care contine 10% brocoli şi 10% rosii duce la o scadere cu 52% a tumorilor canceroase. Doar rosiile scad tumorile cu 34% si doar brocoli cu 42%.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Giuly și Robert, aspru pedepsiți pentru că au încălcat regulamentul emisiunii Casa iubirii! „Am aflat cu surprindere că ați mai fost în Italia de alte trei ori!” Andreea Mantea a făcut un anunț tulburător! Toți concurenții au amuțit

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies