Iata cum funcţioneaza cofeina atunci cand ajunge in corpul nostru

Iata cum funcţioneaza cofeina atunci cand ajunge in corpul nostru
Iata cum funcţioneaza cofeina atunci cand ajunge in corpul nostru

Cofeina nu este un stimulent tipic. Ea nu ajuta in mod direct celulele cerebrale sa se invioreze si sa lucreze mai bine.

Substanta blocheaza actiunea neurotransmitatorului adenozina care comanda in general creierului sa se linisteasca si sa adoarma.

Cofeina nu este un ingredient minune, asa cum multe persoane ar considera-o, scrie site-ul MentalFloss.com.

In timp ce neuronii ”ard” de-a lungul zilei, un neurochimical, denumit adenozina, creste in organism. Sistemul nervos foloseste in special receptori pentru a-ti monitoriza nivelul de adenozina din corp. Pe masura ce ziua trece, tot mai multa adenozina trece prin acei receptori si te fac sa te simti somnoros.

Acesta este motivul pentru care noaptea esti obosit.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Adenozina este o substanta chimica prezenta in toate celulele umane, care functioneaza in creier ca un neurotransmitator inhibitor. Acest lucru inseamna ca adenozina poate actiona ca un depresor al sistemului nervos central. In conditii normale, adenozina provoaca somnul si suprima emotiile prin incetinirea activitatii nervoase.

Pentru o celula nervoasa, cofeina arata exact ca si adenozina, insa provoaca efectul invers al acesteia, astfel ca organismul va inceta sa functioneze corect si, in loc sa intre in repaus, celulele se vor “reactiva”, lucru care poate sa duca la epuizare si, in timp, la probleme grave de sanatate, avertizeaza specialistii, care recomanda sa nu facem abuz de cafea.

Potrivit site-ului MentalFloss.com, pentru a preveni aparitia efectelor nagative este indicat sa nu bem mai mult de patru cesti de cafea pe zi.

Consumul de cofeina in exces poate sa cauzeze numeroase efecte adverse, printre care se numara insomnia, nervozitate, agitatie, irascibilitate, dureri stomacale, diaree, stari de ameteala, greata, ritm cardiac neregulat si fibrilatii musculare.
Citeste continuarea pe: www.gandul.info



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies