Iata cum iti afecteaza sanatatea pozitia in care dormi! Tu cum dormi?

Iata cum iti afecteaza sanatatea pozitia in care dormi! Tu cum dormi?
Iata cum iti afecteaza sanatatea pozitia in care dormi! Tu cum dormi?

Un somn bun este vital pentru starea de sanatate. Cand nu dormi suficient, ai probleme cu memoria, cresc sansele de a produce un accident si mintea nu mai e la fel de agera.

Dar nu doar somnul, ci si pozitia in care dormi iti poate influenta sanatatea.

Pe o parte, cu mainile pe langa corp- Cand dormi pe o parte, cu ambele maini pe langa corp, e pozitia in care sprijini cel mai bine coloana. Astfel reduci durerile de spate si de gat, precum si apneea.
Dezavantajul? Dormitul pe o parte determina imbatranirea pielii, datorita gravitatii, adica aparitia ridurilor si uneori a  sanilor lasati.

Te sprijini de o perna- Indiferent de pozitia in care dormi, poti reduce din durerile de spate si te poti odihni mai bine daca te sprijini de o perna. Cei ce dorm pe spate isi pot pune o perna mica in curbura coloanei vertebrale, cei ce dorm pe o parte pot pozitiona perna intre genunchi, iar cei ce dorm pe burta pot pune perna sub solduri pentru a sprijini incheieturile si a se relaxa complet.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pe o parte- Daca dormi pe o parte, este important pe ce parte dormi. Pe partea dreapta se accentueaza arsurile gastrice, in timp ce pe partea stanga se pune presiune pe organele interne, ficat, plamani, stomac (diminuand refluxul gastric). Femeilor insarcinate medicii le recomanda dormitul pe partea stanga, pentru a imbunatati circulatia sanguina a fatului.

Pe spate, cu mainile pe langa corp- Aceasta pozitie este considerata cea mai buna pentru sanatatea coloanei vertebrale si pentru gat, cu conditia sa nu folosesti prea multe perne.Insa, cei ce dorm pe spate tind sa sforaie mai mult si apneea este asociata mai des cu aceasta pozitie.

Pe spate, cu mainile in sus- Si aceasta pozitie, denumita “pozitia stelei de mare” este buna pentru spate.

Indiferent ca tii mainile in jurul pernei sau nu, dormitul pe spate previne aparitia ridurilor si a eruptiilor cutanate.Insa, ca si in cazul pozitiei de dormit pe spate, cu mainile pe langa corp, aceasta pozitie intensifica sforaitul si favorizeaza aparitia refluxului gastric. In plus, daca tii mainile deasupra capului pui presiune asupra nervilor umerilor, ceea ce duce la aparitia durerilor.

Pe o parte, cu mainile in exterior- Aceasta pozitie are multe dintre beneficiile dormitului pe o parte, cu mainile pe lânga corp.


Insa, orice pozitie de somn pe o parte cauzeaza dureri la nivelul umerilor si a bratelor datorita circulatiei limitate si a presiunii exercitate asupra nervilor, iar acest lucru este accentuat prin pozitionarea mainilor in exterior.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies