Iata cum sa-ti prepari unul dintre cele mai indragite alimente ale medicinei naturale: sfecla murata.
Cantitatile precizate acopera volumul unui borcan de sfecla murata (dar pot fi usor ajustate pentru o cantitate mai mare):
• 6 sfecle de dimensiune medie
• 1/2 lingurita sare de mare
• 2 cani apa
• Condimente optionale: seminte de mustar, seminte de coriandru, seminte de fenicul, scortisoara, cuisoare.
Instructiuni
• Spala sfecla si las-o la uscat.
• Inteapa sfecla in mai multe locuri, asaz-o pe o foaie de copt si coace-o in cuptor la 200 de grade timp de aproximativ 2 ore sau pana se inmoaie.
• Indeparteaza pielitele si taie sfecla in foi subtiri.
• Asaza cat mai compact feliile intr-un borcan de conserve cu gura larga si volumul de un litru. Borcanul trebuie sa fie bine dezinfectat inainte de folosire.
• Prepara separat o saramura de sare de mare dizolvata in apa.
• Toarna saramura peste sfecla, lasand o distanta libera de patru centimetri intre lichid si buza borcanului. Sfecla trebuie sa fie scufundata complet in saramura.
• Strange bine capacul borcanului si pastreaza conserva la temperatura camerei timp de 3 zile, dupa care depoziteaz-o intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: secretele.com