Tratamentele bolii Alzheimer sunt greu de aplicat, intrucat nici pana astazi nu exista criterii de mare exactitate pentru diagnosticare.
Este necesara o biopsie cerebrala, completata cu studiul unor markeri neurobiologici.
Insa fitoterapia recomanda retete cu plante care stimuleaza activitatea cerebrala si protejeaza organismul impotriva bolii Alzheimer:
– decoct din 40 g frunze uscate de Gingko biloba la un litru apa; se fierbe la foc mic timp de o ora, intr-un recipient inchis si se beau trei cani pe zi, avand efecte protectoare la nivelul celulelor neuro-senzoriale ale creierului si in cazul imbatranirii premature a creierului;
– infuzie din 5-10 g frunze uscate de saschiu (Vinca minor) la 500 ml apa clocotita; se infuzeaza 10
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
– infuzie din ceaiul verde cu actiune benefica in tratarea maladiei Alzheimer, avand efect in reducerea continutului de beta-amiloid care genereaza placile senile;
– decoct din amestec de 20 g frunze uscate de Gingko, 20 g frunze uscate de saschiu la un
– macerat dintr-o lingura de frunze, flori, fructe de paducel la 250 ml apa rece, care se lasa acoperit timp de 12 ore; se beau doua cani pe zi in cazuri mai simple de uitare si lapsus.
Apiterapia recomanda un preparat din miere de albine, propolis si polen, in amestec cu fructe de catina alba.
Un meniu dedicat intaririi memoriei, puterii de concentrare si creativitatii implica o cura de sucuri si cruditati timp de doua luni, din care sa nu lipseasca sucul de morcov (150 ml de 3 ori pe zi, cu 10 minute inainte de mese), sucul de mere (200 ml de doua ori pe zi, la orele 10:00 si 16:00) si sucul de portocale (minimum o jumatate de pahar zilnic). Aceste sucuri actioneaza in reducerea riscului atacurilor cerebrale si al tensiunilor intelectuale, ca urmare a continutului ridicat in vitamine (mai ales vitamina C).
La persoanele in varsta de peste 60-65 de ani se va asigura plafonul necesar de vitamina B9 (acid folic), existent in legume verzi (spanac, salata, stevie, patrunjel, ceapa verde, broccoli, papadie), precum si in porumb, ficat de pui si de vita. Aceasta vitamina intervine in sinteza mai multor neuro-transmitatori si participa la buna functionare a creierului.Sursa: www.doctorulzilei.ro