Vitamina E este o grasime solubila care poate fi absorbita in organism cu usurinta printr-un consum constant de alimente care o contin din plin - seminte, migdale, albus, cereale integrale, legume cu frunze vezi, ulei de soia.
Datorita proprietatilor sale antioxidante, vitamine E indeplineste numeroase roluri in organism.
Mentine sanatatea creierului- Stiai ca vitamina E este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos? Creierul are depozite de acizi grasi polinesaturati care sunt vulnerabili in fata efectelor nocive ale radicalilor liberi. Odata ce au fost degradate, celulele creierului reactioneaza in lant, lucru care afecteaza creierul. Insa, vitamina E are puterea de a distruge radicalii liberi, prevenind astfel afectarea creierului.
Poate trata infertilitatea- Vitamina E are capacitatea de a creste fertilitatea si de a rezolva problemele de erectie, in cazul partenerului, intrucat lucreaza la nivel celular. In plus, in cazul femeilor reduce simptomele sindromului premenstrual si usureaza durerile de sani.
Protejeaza organismul impotriva cancerului- Vitamina E previne dezvoltarea celulelor tumorale prin faptul ca impiedica distrugerea ADN-ului celular.
Stimuleaza imunitatea- Daca organismul dispune de o cantitate suficienta de vitamina E, acesta lupta in mod eficient impotriva infectiilor.
Reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare- Radicalii liberi cauzeaza oxidarea colesterolului rau, care stimuleaza eliberarea de substante inflamatorii la nivelul arterelor. Vitamina E nu doar previne acest proces, insa ajuta la si scaderea nivelului acestor substante daunatoare pentru organism.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro