Iata de ce ne trezim obositi si ce putem face ca sa avem un somn de calitate!

Iata de ce ne trezim obositi si ce putem face ca sa avem un somn de calitate!
Iata de ce ne trezim obositi si ce putem face ca sa avem un somn de calitate!

Cand ne trezim obositi, cu o durere mare de cap, cand adormim in timp ce ne verificam emailurile si turnam suc de portocale in loc de lapte peste cereale, inseamna ca avem o mare problema.

Somnul de calitate nu se obtine usor.

Ba chiar, putem sa ne pacalim creierul ca am avut un somn de calitate cand de fapt nu ne-am odihnit bine deloc, iar efectele secundare se vor vedea in timp.

Ai perdele foarte groase prin care nu trece lumina- Perdelele groase te ajuta sa adormi si te tin adormita pe tot parcursul noptii, insa fara lumina de afara, organismul nu stie cand sa se trezeasca.

Trebuie sa ai niste perdele prin care poate trece lumina destul de usor incat sa te trezesti treptat

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Te culci foarte tarziu- Somnul de calitate se obtine in perioada 22 00 – 00 00. Daca te culci mai tarziu de aceste ore nu iti vei face norma de 7 ore pe noapte, cat este necesar pentru ca organismul sa se odihneasca

Te duci la culcare stresat/ingrijorat- Stresul nu te

lasa sa dormi, la fel si grijile de zi cu zi. Cel mai bine este sa le lasi deoparte cand te culci. Scrie intr-un jurnal, vorbeste cu cineva inainte sa dormi ca sa nu ai de-a face cu ele pe timpul noptii.

Apesi butonul de snooze- Daca esti una din persoanele care isi pun alarma sa sune devreme, doar ca sa apese pe butonul de snooze de cateva ori, doar ca sa alimenteze senzatia ca doarme mai mult, atunci gresesti.

De fapt dormi mai putin si mai prost. De la primul zgomot, corpul tau incepe sa se trezeasca, iar acel du-te vino dintre somn si trezire nu face decat sa dea organisml peste cap deoarece nu mai stie daca sa se trezeasca sau sa doarma.

Bei alcool/cafea- Vinul face minuni pentru sanatate. Este bun pentru inima, circulatia sangelui, relaxeaza, insa daca bei vin mult prea aproape de ora de culcare sau cafea, care are rolul de a te energiza si a te trezi, atunci te vei rasuci de pe o parte pe alta si te vei

trezi destul de buimac.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies