Nu mai arunca cojile de banane, deoarece acestea au multe beneficii pentru sanatatea organismului tau.
Coaja bananei contine triptofan, un aminoacid cheie care ajuta la producerea de serotonina, o substanta care previne si trateaza depresia si care ne ajuta sa ne relaxam si sa dormim mai bine.
“De asemenea, coaja de banana contine fibre alimentare care ne reglementeaza nivelul colesterolului. Coaja multor fructe este bogata in vitamine si minerale, deoarece este expusa direct razelor soarelui.”,
De asemenea, Dr. Daniels explica faptul ca aceasta coaja contine carotenoizi si antioxidanti extrem de buni pentru starea noastra generala de sanatate.
Beneficiile nutritionale ale cojilor de bananeCojile de banane contin procente semnificative de substante nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic:
12% din DZR de fibre – sprijina procesul de digestie si contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat.
17% din DZR de vitamina C – sustine functionarea sistemului imunitar, precum si cresterea si dezvoltarea.
20% din DZR de vitamina B6 – sprijina capacitatea organismului de a transforma mancarea in energie.
12% din DZR de potasiu – ajuta la dezvoltarea celulelor, tesuturilor si a organelor.
8% din DZR de magneziu – creste nivelul de energie al organismului si regleaza nivelul de glucoza si tensiunea arteriala.
Sursa: E-dimineata.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro