Iata de ce nu este bine sa spalati carnea de pui inainte de a o gati!

Iata de ce nu este bine sa spalati carnea de pui inainte de a o gati!
Iata de ce nu este bine sa spalati carnea de pui inainte de a o gati!

Sezonul gratarelor este in toi, dar in acelasi timp trebuie sa respectam cateva sfaturi elementare cu privire la modul de a gati carnea in conditii de siguranta.

Un sfat al specialistilor, referitor la carnea de pui, se refera la faptul ca aceasta nu trebuie spalata inainte de a fi pusa pe gratar.

Cercetatorii  de la Food Standards Agency arata ca, inainte de a gati puiul, aproximativ jumatate dintre noi spala carnea- de multe ori pentru ca mamele noastre ne-au obisnuit asa, sau pentru ca noi credem ca vom scapa de "germeni". Dar conform FSA, spalarea puiului crud poate duce la intoxicatii alimentare cauzate de bacteria Campylobacter, datorita picaturilor de apa contaminata care ar putea raspandi  microbii pe suprafetele de lucru, haine si ustensilele de gatit.

Campylobacter este cea mai frecventa cauza de intoxicatii alimentare, conform celor 280.000 de cazuri anuale- mai mult decat Salmonella, E. coli si Listeria puse impreuna. "Exista o asemenea problema la fiecare doua sau trei minute", explica profesorul Sarah O'Brien, de la Universitatea din Liverpool,

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Institutul de infectie si de Sanatate Globala.

Se pare ca principala cale de infectare este prin mancare si bautura, iar sursa cea mai comuna este contaminarea prin carne de pasare.

Virusul ajunge  la om prin alimentele negatite, dar, de asemenea, prin diferite practici, cum ar fi spalarea puiului crud. Campylobacter poate da nastere unei boli chinuitoare, care poate provoca dureri de nedescris, inflamatie si chiar sange in scaun.

Nu este nevoie de  multi microbi Campylobacter pentru a se provoca infectia, spune Prof O'Brien: este nevoie de 100 de organisme, comparativ cu 10.000

necesare la infectarea cu salmonella. Riscul cel mai mare apare la persoanele in varsta si la  persoanele care iau medicamente antiacide, care elimina acidul  ce protejeaza stomacul de o posibila infectie. Infectia cu Campylobacter poate avea efecte pe termen lung, putand dezvolta si alte boli.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro




Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies