Iata de ce uleiul se foloseste o singura data la prajit

Iata de ce uleiul se foloseste o singura data la prajit

Specialistii sustin ca cele mai bune uleiuri pentru prajit sunt cele care au o temperatura de ardere mai mare de 180 grade Celsius. Acestia mai sustin ca este indicat sa prajiti o singura data intr-un ulei si nu sunt recomandate cele presate la rece.

Cercetatorii sustin ca cele mai indiate uleiuri pentru gatit sunt: de palmier, nehidrogenat, bogat in vitaminele A si E si uleiul de nuca de cocos, nehidrogenat. Uleiul de palmier este usor de digerat.

Uleiul de floarea soarelui nu este recomandat pentru prajeli deoarece elibereaza substante cancerigene si are un continut scazut de acizi grasi.

Uleiul de soia este benefic pentru scaderea colesterolului, in timp ce pentru persoanele cu probleme cardiace este indicat uleiul de rapita.

Sursa: realitatea.net
 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

O fetita de 12 ani a mancat o mandarina, iar apoi a murit. Greseala pe care a facut-o micuta

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină