Iata la ce varsta apar primele semne ale imbatranirii!

Iata la ce varsta apar primele semne ale imbatranirii!
Iata la ce varsta apar primele semne ale imbatranirii!

Primele semne de imbatranire pot fi detectate in jurul varstei de 25 de ani, releva o cercetare americana publicata luni in revista Proceedings of the National Academy of Sciences pe baza studierii metabolismului unui grup format din 954 de persoane nascute in Noua Zeelanda in anii 1972 – 1973, informeaza AFP.

Ei au studiat sanatatea subiectilor la varstele de 26, 32 si 38 de ani fiind analizata starea rinichilor, ficatului, plamanilor, dintilor, vaselor de sange, metabolismului si sistemului imunitar.

Cu 18 seturi de date diferite pentru masurarea starii de sanatate si a nivelului de imbatranire, cercetatorii au stabilit o ‘varsta biologica” pentru fiecare participant, la implinirea varstei cronologice de 38 de ani. La aceeasi varsta, unii membri ai grupului studiat aveau un nivel de imbatranire biologica corespunzator unei persoane sub 30 de ani, iar altii ‘se apropiau’ de 60 de ani.

Concentrandu-se asupra celor aflati intr-un proces de imbatranire rapida, ei au gasit semne ale imbatranirii si deteriorarii curand dupa varsta de 26 de ani, respectiv varsta cea mai timpurie la care au fost colectate datele pentru acest studiu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cercetatorii au explicat ca acesti oameni aveau un proces de imbatranire biologica intr-un ritm de trei ani intr-unul singur, in timp ce cei mai multi dintre membrii grupului imbatraneau, asa cum era de asteptat, cu un an biologic intr-un an calendaristic

sau chiar mai putin.

De asemenea, cei cu corpul imbatranit mai rapid au avut rezultate mai slabe la testele la care sunt supuse in general persoanele de peste 60 de ani, cum sunt cele de echilibru, coordonare si solutionare a problemelor, se arata in acest studiu.

Constatarile dau speranta ca medicina ar putea sa incetineasca procesele de imbatranire si sa ofere oamenilor mai multi ani de activitate, spune Terrie Moffitt, autorul principal al studiului, profesor de psihologie si stiinte neurologice la Duke University.

De asemenea, autorii cred ca acest tip de studiu deschide calea spre o mai buna intelegere a imbatranirii, de la varste cat mai tinere astfel incat sa existe timp pentru a actiona pentru prevenirea anumitor boli.

Studii anterioare au aratat ca aspectul genetic contribuie cu pana la 20 la suta la procesul de imbatranire, principalele cauze fiind comportamentul in materie de sanatate si problemele de mediu, noteaza AFP.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies