Iata la ce varsta apar primele semne ale imbatranirii!

Iata la ce varsta apar primele semne ale imbatranirii!

Primele semne de imbatranire pot fi detectate in jurul varstei de 25 de ani, releva o cercetare americana publicata luni in revista Proceedings of the National Academy of Sciences pe baza studierii metabolismului unui grup format din 954 de persoane nascute in Noua Zeelanda in anii 1972 – 1973, informeaza AFP.

Ei au studiat sanatatea subiectilor la varstele de 26, 32 si 38 de ani fiind analizata starea rinichilor, ficatului, plamanilor, dintilor, vaselor de sange, metabolismului si sistemului imunitar.

Cu 18 seturi de date diferite pentru masurarea starii de sanatate si a nivelului de imbatranire, cercetatorii au stabilit o ‘varsta biologica” pentru fiecare participant, la implinirea varstei cronologice de 38 de ani. La aceeasi varsta, unii membri ai grupului studiat aveau un nivel de imbatranire biologica corespunzator unei persoane sub 30 de ani, iar altii ‘se apropiau’ de 60 de ani.

Concentrandu-se asupra celor aflati intr-un proces de imbatranire rapida, ei au gasit semne ale imbatranirii si deteriorarii curand dupa varsta de 26 de ani, respectiv varsta cea mai timpurie la care au fost colectate datele pentru acest studiu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cercetatorii au explicat ca acesti oameni aveau un proces de imbatranire biologica intr-un ritm de trei ani intr-unul singur, in timp ce cei mai multi dintre membrii grupului imbatraneau, asa cum era de asteptat, cu un an biologic intr-un an calendaristic

sau chiar mai putin.

De asemenea, cei cu corpul imbatranit mai rapid au avut rezultate mai slabe la testele la care sunt supuse in general persoanele de peste 60 de ani, cum sunt cele de echilibru, coordonare si solutionare a problemelor, se arata in acest studiu.

Constatarile dau speranta ca medicina ar putea sa incetineasca procesele de imbatranire si sa ofere oamenilor mai multi ani de activitate, spune Terrie Moffitt, autorul principal al studiului, profesor de psihologie si stiinte neurologice la Duke University.

De asemenea, autorii cred ca acest tip de studiu deschide calea spre o mai buna intelegere a imbatranirii, de la varste cat mai tinere astfel incat sa existe timp pentru a actiona pentru prevenirea anumitor boli.

Studii anterioare au aratat ca aspectul genetic contribuie cu pana la 20 la suta la procesul de imbatranire, principalele cauze fiind comportamentul in materie de sanatate si problemele de mediu, noteaza AFP.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Alina Laufer a pregătit un platou special de Crăciun! Alege să îți surprinzi invitații cu acest aperitiv delicios: "Invitații vor fi impresionați, dacă o să găsească pe masa de sărbători un astfel de aranjament!"

EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?

Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei

TikTok, interzis timp de un an: "Îl vom închide complet pentru toată lumea". Țară europeană care a luat această decizie

Armin Nicoară își dorea ca Georgiana Lobonț să fie nașa copilului. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Iasmina, în camera roșie cu Gagea. Care este motivul pentru care tânăra a vrut să vorbească cu el. Concurentul va răbufni când va afla

VIDEO Postarea șocantă a medicului psihiatru de 50 de ani care a produs măcelul de la târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania