Daca iti plac fructele de mare si vrei sa prepari ceva delicios, incearca acesta reteta!
Ingrediente
Ingrediente
Pentru sosul teriyaki:
O lingurita de amidon de porumb
O canita de apa rece
O canita de sos de soia
O jumatate de cana de suc de ananas
3 lingurite de zahar brun
O lingurita de ghimbir ras
Un catel de usturoi maruntit
Pentru burgerii din creveti:
Creveti decorticati
2 catei de usturoi maruntiti
O mana de praz maruntit
O lingurita de ghimbir ras
O canita de pesmet
Optional- o lingura de sos chili
Pentru topping
Ananas feliat
Chifle
Frunze de salata
Mod de preparare:
Sosul teriyaki: dizolva amidonul de porumb in cana cu apa rece; pune sosul de soia, sucul de ananas, zaharul, ghimbirul ras si usturoiul maruntit intr-o tigaie la foc mediu; amesteca continuu timp de 15 minute; adauga apoi apa cu amidonul dizolvat si amesteca din nou pana cand obtii un sos gros.
Chiftelele din creveti: ususca bine crevetii cu un prosop din hartie iar apoi pune-i in blender impreuna cu usturoiul si mixeaza pana cand obti o pasta; amesteca apoi pasta cu restul ingredientelor intr-un bol; fa cateva chiftele din amestecul rezultat si tine-le la frigider o jumatate de ora; stropeste chiftelele cu ulei de masline si apoi aseaza-le pe gratar. Lasa-le sa se prajeasca cate 6 minute pe fiecare parte; intre timp pune pe gratar si feliile de ananas cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Aseaza cate o frunza de salata in chiflele feliate pe mijloc. Aseaza apoi cate o chiftea de creveti si cateva linguri de sos teriyaki. Pune deasupra si cate o felie de ananas.
Sursa www.skinnytaste.co
Pentru sosul teriyaki:
O lingurita de amidon de porumb
O canita de apa rece
O canita de sos de soia
O jumatate de cana de suc de ananas
3 lingurite de zahar brun
O lingurita de ghimbir ras
Un catel de usturoi maruntit
Pentru
burgerii din creveti:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Creveti decorticati
2 catei de usturoi maruntiti
O mana de praz maruntit
O lingurita de ghimbir ras
O lingura de sos de soia
O canita de pesmet
Optional- o lingura de sos chili
Pentru topping:
Ananas feliat
Chifle
Frunze de salata
Mod de preparare
Sosul teriyaki: dizolva amidonul de porumb in cana cu apa rece; pune sosul de soia, sucul de ananas, zaharul, ghimbirul ras si usturoiul maruntit intr-o tigaie la foc mediu; amesteca continuu timp de 15 minute; adauga apoi apa cu amidonul dizolvat si amesteca din nou pana cand obtii un sos gros.
Chiftelele din creveti: ususca bine crevetii cu un prosop din hartie iar apoi pune-i in blender impreuna cu usturoiul si mixeaza pana cand obti o pasta; amesteca apoi pasta cu restul ingredientelor intr-un bol; fa cateva chiftele din amestecul rezultat si tine-le la frigider o
jumatate de ora; stropeste chiftelele cu ulei de masline si apoi aseaza-le pe gratar;lasa-le sa se prajeasca cate 6 minute pe fiecare parte; intre timp pune pe gratar si feliile de ananas cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Aseaza cate o frunza de salata in chiflele feliate pe mijloc. Aseaza apoi cate o chiftea de creveti si cateva linguri de sos teriyaki. Pune deasupra si cate o felie de ananas.
Sursa www.skinnytaste.com