Incearca o reteta vegetariana a carei savoare te va cuceri instant. Sosul pesto facut cu broccoli ofera retetei originalitate.
Ingrediente:
O capatana de broccoli
43 g de ceapa alba taiata felii
60 ml de ulei de masline
Sare si piper negru dupa gust
30-40 ml de zeama de lamaie
50 g de migdale taiate marunt
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
60 g de branza Asiago, data prin razatoare
120 g de paste spiralate
Migdale foliate pentru topping
Branza Asiago data prin razatoare pentru
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Taie broccoli in bucati mai mici si pune-l intr-o tava pe o hartie de copt. Adauga ceapa feliata, stropeste legumele cu putin ulei de masline, presara sare si piper si pune tava in cuptor pentru 15-18 minute, pana cand broccoli este rumenit.
Pune apa la fiert intr-o oala, cu putina sare.
Pune broccoli intr-un blender cu restul de ulei de masline, zeama de lamaie, migdalele maruntite si branza Asiago. Mixeaza totul si adauga cate putina apa ce a ramas de la paste, pana cand se formeaza un sos gros. Adauga si sare si piper dupa gust.
Pastele se servesc cu sosul pesto din broccoli si se orneaza cu branza rasa si bucati de migdale.
Sursa naturallyella.com