Iata opt alimente care devin toxice daca sunt reincalzite !

Iata opt alimente care devin toxice daca sunt reincalzite !

Unele alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile nutritive, multe dintre ele devenind toxice daca sunt reincalzite.

Ciupercile- Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente.

Carnea de pui- La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Cartoful- Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic.

Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Spanacul- Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului.

Sfecla- In acelasi fel se procedeaza si cu sfecla. Aceasta contine nitrati, iar in momentul in care vor fi reincalziti, se vor transfoma in nitriti.

Telina si morcovul- Telina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatitat, impreuna cu morcovii, sau trebuie mancate proaspat preparate.

De asemenea, aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa daca scoateti din ea telina si morcovii.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat