Cornulețele cu untură sunt extrem de fragede și gustoase, fiind preferatele românilor la aniversări și reuniuni de familie.
Cornulețele cu untură sunt atât de savuroase, încât se topesc în gură. Acest desert se menține proaspăt o lungă perioadă de timp, devenind chiar mai fraged pe zi ce trece. Greu de crezut, nu?
Cornulețele fragede cu untură sunt extrem de delicioase, fiind preferate de cei mici, datorită gustului și aspectului îmbietor.
Aceste cornulețe sunt nelipsite de la evenimentele tradiționale românești, nunți, botezuri, aniversări sau întâlnirile de duminică în familie. Cornulețele cu untură sunt atât de fragede, încât vă pot scăpa printre degete dacă nu sunt manevrate cu grijă.
Important de reținut, înainte să vă apucați de gătit, este că aluatul trebuie păstrat timp de 24 de ore în frigider. Cornulețele trebuie coapte cu cel puțin o zi înainte de a fi servite, răgazul ideal pentru acest desert fiind de 2-3 zile.
Cornulețele cu untură au avantajul că, pe zi ce trece, devin mai gustoase și mai fragede. Acestea pot rezista în frigider chiar și două săptămâni.
Ingrediente: (pentru 50 de cornulețe)
500 gr untura
10 linguri apa
3 linguri zahar
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
5-6 linguri otet
cca 1 kg faina
nuci sau rahat
esenta vanilie
3-4 linguri zahar pudra
Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare
Mod de preparare
Amestecați untura cu apă, zahăr, oțet și esența de vanilie până obțineți o compoziție omogenă. Dacă nu aveți la îndemână sau nu doriți să folosiți untură, puteți sa o înlocuiți cu unt.
Adăugați făină treptat și frământați până veți obține un aluat cu textura potrivită. Cantitatea de făină poate să varieze, atâta timp cât este adăugată progresiv.
Acoperiți aluatul cu folie și puneți-l la frigider pentru aproximativ 24 ore.
Întindeți o foaie de aluat și tăiați triunghiuri egale.
Asezați la bază nucile, gemul sau rahatul și rulați.
Puneți cornulețele în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt.
Coaceți cornulețele timp de 20 de minute la o temperatură de 180 de grade sau până observați că s-au rumenit.
Citeste si: Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața
Pudrați-le cu zahăr!
Așezați cornulețele pe un platou și așteptați să se răcească pentru a le putea gusta.