Iată rețeta pentru cornulețe cu untură! Un desert ca la mama acasă

Iată rețeta pentru cornulețe cu untură! Un desert ca la mama acasă

Cornulețele cu untură sunt extrem de fragede și gustoase, fiind preferatele românilor la aniversări și reuniuni de familie.

Cornulețele cu untură  sunt atât de savuroase, încât se topesc în gură. Acest desert se menține proaspăt o lungă perioadă de timp, devenind chiar mai fraged pe zi ce trece. Greu de crezut, nu?

Cornulețele fragede cu untură sunt extrem de delicioase, fiind preferate de cei mici, datorită gustului și aspectului îmbietor.

Aceste cornulețe sunt nelipsite de la evenimentele tradiționale românești, nunți, botezuri, aniversări sau întâlnirile de duminică în familie. Cornulețele cu untură  sunt atât de fragede, încât vă pot scăpa printre degete dacă nu sunt manevrate cu grijă.

Important de reținut, înainte să vă apucați de gătit, este că aluatul trebuie păstrat timp de 24 de ore în frigider. Cornulețele trebuie coapte cu cel puțin o zi înainte de a fi servite, răgazul ideal pentru acest desert fiind de 2-3 zile.

Cornulețele cu untură au avantajul că, pe zi ce trece, devin mai gustoase și mai fragede. Acestea pot rezista în frigider chiar și două săptămâni.

Ingrediente: (pentru 50 de cornulețe)

500 gr untura

10 linguri apa

3 linguri zahar

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

5-6 linguri otet

cca 1 kg  faina 

nuci sau rahat

esenta vanilie

3-4 linguri zahar pudra 

Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Mod de preparare

Amestecați untura cu apă, zahăr, oțet și esența de vanilie până obțineți o compoziție omogenă. Dacă nu aveți la îndemână sau nu doriți să folosiți untură, puteți sa o înlocuiți cu unt.

Adăugați făină treptat și frământați până veți obține un aluat cu textura potrivită. Cantitatea de făină poate să varieze, atâta timp cât este adăugată progresiv.

Acoperiți aluatul cu folie și puneți-l la frigider pentru aproximativ 24 ore.

[Sursa foto: PixaBay]

Întindeți o foaie de aluat și tăiați triunghiuri egale.

Asezați la bază nucile, gemul sau rahatul și rulați.

Puneți cornulețele în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Coaceți cornulețele timp de 20 de minute la o temperatură de 180 de grade sau până observați că s-au rumenit.

Citeste si: Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

Pudrați-le cu zahăr!

Așezați cornulețele pe un platou și așteptați să se răcească pentru a le putea gusta.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină