Uleiul de ricin este folosit de sute de ani atat intern, cat si extern, pentru numeroase afectiuni si probleme de sanatate.
Amelioreaza durerile articulare- Uleiul de ricin are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce il face ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor si durerile musculare. Masajul in anotimpurile calde se face cu uleiul ca atare, iar in sezonul rece se poate incalzi usor, ajutand astfel si circulatia periferica.
Are efect laxative- Acest ulei este un laxativ puternic, eficient in tratarea constipatiei.
Protejeaza pielea- Uleiul de ricin este extrem de benefic pentru tratarea afectiunilor pielii. Arsurile solare, abraziunile, acneea, pielea uscata, negii, petele, inflamatiile sau vergeturile pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dupa fiecare baie, dimineata si seara, trebuie sa va masati pielea intens si sa asteptati cateva minute pana se absoarbe, inainte de a va imbraca.
Uleiul de ricin este un emolient natural, care patrunde in piele si stimuleaza productia de colagen si elastina. Astfel inmoaie si hidrateaza pielea, fiind un tratament-minune pentru riduri si liniile fine de expresie, ajutand la reintinerirea aspectului pielii.
Vindeca negii- Pentru indepartarea negilor este nevoie ca portiunea de piele afectata sa fie masata cu ulei de ricin de doua ori pe zi. Miscarile trebuie sa fie circulare, pentru ca uleiul sa fie cat mai bine absorbit de piele. Acelasi tratament poate fi aplicat si in cazul alunitelor.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro