Iata uimitoarele beneficiile fructului mango. Adauga-l si tu in dieta zilnica!

Iata uimitoarele beneficiile fructului mango. Adauga-l si tu in dieta zilnica!
Iata uimitoarele beneficiile fructului mango. Adauga-l si tu in dieta zilnica!

Fructul de mango poate fi gasit sub diverse forme si culori (galben, rosu, verde, portocaliu). Dimensiunea si gustul acestuia variaza in functie de soi, iar beneficiile sale numeroase sunt datorate multiplelor vitamine si minerale prezente in fruct.

Continutul nutritional al fructului de mango- 100 grame de mango contine 60 de calorii, 0,82 gram de proteine, 0,38 grame de grasime, 14,98 de grame de carbohidrati (din care 13,66 de grame de zahar) si 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A si 43 micrograme de acid folic. Mango mai contine, vitamina B-6, vitamina K, potassium, calciu si fier, precum si antioxidanti, cum ar fi zeaxantina si beta-caroten.

Iata ce beneficii pentru sanatate are consumul de mango

Mentinerea vederii sanatoase – Vitamina A, prezenta sub forma beta carotenului, si zeaxantina, ajuta la pastrarea pielii si a ochilor sanatosi.

Reglarea nivelului de glucoza – Fibrele continute de fructul de mango ajuta la mentinerea unui nivel scazut al glucozei si la absorbtia acesteia la nivelul fluxului de sange.

Sanatatea tractului digestiv – Datorita cantitatii de apa si a continutului bogat in fibre, fructul de mango ajuta la prevenirea constipatiei si la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Deopotriva, enzimele digestive ce pot descompune proteinele ajuta la facilitarea digestiei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Protejarea organismului – Fibrele dietetice prebiotice prezente in mango incurajeaza dezvoltarea bacteriilor benefice pentru organism.

De asemenea, acidul galic si vitamina C protejeaza organismul de virusuri si intaresc sistemul imunitar.

Prevenirea oboselii si a insomniei – O dieta ce presupune consumul de mango ajuta la prevenirea oboselii nervoase. Enzimele ce intra in componenta fructului de mango actioneaza asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia si senzatia de oboseala.

Normalizarea tensiunii arteriale – Potasiul, electrolitul prezent in mango este un element important ce ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale si la reducerea batailor inimii.

Preventie impotriva cancerului – Antioxidantul polifenolic existent in mango ajuta la prevenirea cancerului la san si a celui de colon.

Prevenirea astmului – Persoanele ce consuma nutrienti precum beta carotenul, prezent in fructul de mango, au sanse mai mici de a dezvolta astm.

Formarea colagenului – Vitamina C oferita de fructul de mango contribuie la stimularea producerii colagenului.

Mentinerea rezervei alcaline a organismului – Fructul de mango poate ajuta la mentinerea rezervei alcaline a organismului datorita  acizilor prezenti in acesta precum acidul tartric, acidul citric si acidul malic.
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies