Fructul de mango poate fi gasit sub diverse forme si culori (galben, rosu, verde, portocaliu). Dimensiunea si gustul acestuia variaza in functie de soi, iar beneficiile sale numeroase sunt datorate multiplelor vitamine si minerale prezente in fruct.
Continutul nutritional al fructului de mango- 100 grame de mango contine 60 de calorii, 0,82 gram de proteine, 0,38 grame de grasime, 14,98 de grame de carbohidrati (din care 13,66 de grame de zahar) si 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A si 43 micrograme de acid folic. Mango mai contine, vitamina B-6, vitamina K, potassium, calciu si fier, precum si antioxidanti, cum ar fi zeaxantina si beta-caroten.
Iata ce beneficii pentru sanatate are consumul de mango
Mentinerea vederii sanatoase – Vitamina A, prezenta sub forma beta carotenului, si zeaxantina, ajuta la pastrarea pielii si a ochilor sanatosi.
Reglarea nivelului de glucoza – Fibrele continute de fructul de mango ajuta la mentinerea unui nivel scazut al glucozei si la absorbtia acesteia la nivelul fluxului de sange.
Sanatatea tractului digestiv – Datorita cantitatii de apa si a continutului bogat in fibre, fructul de mango ajuta la prevenirea constipatiei si la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Deopotriva, enzimele digestive ce pot descompune proteinele ajuta la facilitarea digestiei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Protejarea organismului – Fibrele dietetice prebiotice prezente in mango incurajeaza dezvoltarea bacteriilor benefice pentru organism.
Prevenirea oboselii si a insomniei – O dieta ce presupune consumul de mango ajuta la prevenirea oboselii nervoase. Enzimele ce intra in componenta fructului de mango actioneaza asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia si senzatia de oboseala.
Normalizarea tensiunii arteriale – Potasiul, electrolitul prezent in mango este un element important ce ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale si la reducerea batailor inimii.
Preventie impotriva cancerului – Antioxidantul polifenolic existent in mango ajuta la prevenirea cancerului la san si a celui de colon.
Prevenirea astmului – Persoanele ce consuma nutrienti precum beta carotenul, prezent in fructul de mango, au sanse mai mici de a dezvolta astm.
Formarea colagenului – Vitamina C oferita de fructul de mango contribuie la stimularea producerii colagenului.
Mentinerea rezervei alcaline a organismului – Fructul de mango poate ajuta la mentinerea rezervei alcaline a organismului datorita acizilor prezenti in acesta precum acidul tartric, acidul citric si acidul malic.
Afla mai multe pe: www.csid.ro