Iata un remediu excelent  pentru febra, dureri de cap si de burta la adulti si copii

Iata un remediu excelent  pentru febra, dureri de cap si de burta la adulti si copii
Iata un remediu excelent  pentru febra, dureri de cap si de burta la adulti si copii

Reteta prezentata mai jos calmeaza in special durerile de stomac si de cap si are un efect de reducere a febrei.

Acest ceai este benefic pentru orice boala asociata cu febra, dar si pentru starile de indigestie si discomfort stomacal. In plus, remediul ajuta la intarirea imunitatii si la reducerea stresului si oboselii. Ceaiul poate fi folosit in siguranta si pentru copii.

Ingrediente

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

2 pliculete de ceai de menta
1/2 lamaie
1 cm de radacina de ghimbir
2 lingurite de miere (sau sirop de artar pentru copiii sub 15 luni)
3 cani

de apa
Puneti apa intr-un ibric si adaugati radacina de ghimbir feliata fin. Cand apa ajunge la punctual de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga pliculetele de menta. Se pune capacul si se lasa la infuzat 5 minute. Cand s-a mai racorit, se adauga sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie si mierea de albine. Seara, inainte de culcare, se prepara acelasi ceai, doar ca se inlocuieste menta cu musetel.
Se bea cald.

Efecte

Utilizarea mentee pentru potolirea durerilor de stomac la copii si adulti nu este doar un mit vechi. Ultimele studii stiintifice au aratat ca puterea vindecatoare a mentee este reala. Cercetatorii au descoperit ca uleiul de menta usureaza durerea la copiii care sufera de boli gastro-intestinale, inclusive de sindromul colonului iritabil.
Ceaiul de menta este o modalitate placuta de a imbunatati digestia, de a reduce durerile si inflamatiile, de a relaxa mintea si corpul, de a elimina respiratia neplacuta si de a stimula imunitatea.

Menta are un impact semnificativ asupra sistemului digestive, datorita mentolului continut. Acesta  ajuta de asemenea la reducerea febrei si a inflamatiei associate.
Datorita efectelor carminative, menta pune in miscare gazelle in corp, prevenind astfel balonarea, crampele si disconfortul stomacal. Menta are si proprietati analgezice,prin care reduce durerea asociata cu problemele gastointestinale. Efectele calmante asupra intestinelor si musculaturii netede a tractului digestive ajuta si in caz de diaree sau constipatie.

Efecte asemanatoare, insa mult mai puternice are si ghimbirul. Acesta are proprietati antispasmodice si anti-inflamatoare, prin are calmeaza contractile musculare de la nivelul stomacului care produc greata. Ceaiul de ghimbir este un remediu bun pentru stomac deranjat si toate tipurile de greata sau voma.
Sursa: www.lataifas.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies