Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!

Idee excelenta pentru gratar! Prepara burgeri vegetarieni cu ciuperci si maioneza cu usturoi copt!

Aceasta este cea mai delicioasa reteta de burgeri vegetarieni. Iti garantam ca o sa-ti placa.

 

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 283
Ingrediente
4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry
Pentru maioneza
3 catei de ustoroi in coaja
50g maioneza de calitate buna
Pentru servire
4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g
de branza cheddar, rasa
Mod de preparare
1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.
2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza. Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.
3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.
4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 50 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 283

Ingrediente

4 ciuperci mari
O lingura ulei de masline, plus extra pentru prajit
2 ardei rosii din borcan, taiati marunt
O jumatate de lagatura de cimbru maruntita
50g de pesmet proaspat
O lingura de pasta de rosii uscate
2 linguri de paprika afumat
3 cepe rosii, taiate marunt
O lingura de zahar brun
O lingura de otet sherry

Pentru maioneza

3 catei de ustoroi in coaja
50g maioneza de calitate buna

Pentru servire

4 felii de paine (noi am folosit ciabatta)
Frunze de salata
25g de branza cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Incalzeste gratarul. Pentru a face maioneza cu usturoi, inveleste cateii de usturoi intr-o folie alimentara, pune-i pe gratar si gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Alternativ, coace-i la cuptor pentru 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca, decojeste-i si paseaza-i cu o furculita. Amestca piureul de usturoi cu maioneza si pune la frigider.

2. Indeparteaza cozile ciupercilor si taie-le marunt. Incalzeste o tigaie cu putin ulei de masline, adauga cozile si gateste-le pentru cateva minute, pana and devin aurii si moi. Adauga ardeii, cimbrul, pesmentul, pasta de tomate, paprika si asezoneaza. Mai gateste pentru inca 5 minute, apoi pune amestecul la racit. Pune ulei de masline in ciupercile ramase, apoi adauga pe fiecare un sfert din amestec.

3. Intre timp, incinge o alta tigaie cu ulei de masline si adauga ceapa. Gateste timp de 15 minute pana cand este moale si aurile, apoi adauga zaharul, otetul, sare  si piper. Gateste inca 5 minute, pana cand devine caramelizata si moale.

4. Pune ciupercile umplute pe gratar, cu umplutura in sus, apoi acopera cu o folie si gateste timp de 20 de minute pana cand sunt gata. Taie painea si pune-o de asemenea pe gratar. Pune pe fiecare felie de paine maioneza cu usturoi, frunze de salata, o ciperca umpluta, ceapa lipicioasa si branza rasa.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a