Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună apă infuzată și care sunt beneficiile acestei băuturi.
Apa infuzată este o alternativă sănătoasă și savuroasă la băuturile zaharoase. Aceasta te poate ajuta să îți păstrezi nivelul de hidratare zilnică, adăugând un plus de aromă și nutrienți apei obișnuite. Există numeroase persoane care nu se hidratează corespunzător, pentru simplul fapt că fie uită să bea apă sau chiar nu le place apa. În schimb, preferă băuturile acidulate, cu zahăr, care nu numai că nu ne oferă hidratarea de care avem nevoie, dar pot avea și efecte negative asupra organismului.
Cum să prepari apă infuzată
Citește și: 6 rețete de limonadă pentru vară. Răcorește-te cu o băutură perfectă pentru zilele toride ale verii!
Citește și: Cele mai bune 5 rețete de smoothie. Rețete răcoritoare pentru anotimpul cald
Poți prepara apă infuzată cu diverse combinații de fructe, legume, ierburi și condimente. Folosește aproximativ 1-2 căni de fructe/legume și o mână de ierburi pentru fiecare litru de apă. De asemenea, poți ajusta cantitatea și tipul de ingrediente în funcție de preferințele tale de gust.
Astfel, primul pas în procesul de preparare al apei infuzate este să selectezi combinația dorită de fructe, legume, ierburi și condimente. Ulterior, trebuie să pregătești ingredientele, prin spălarea fructelor și legumelor și tăierea lor în felii subțiri sau bucăți mici pentru a elibera mai bine aroma. De asemenea, ierburile trebuie rupte sau zdrobite, pentru a elibera uleiurile esențiale.
Pentru pregătirea apei infuzate ai nevoie și de o carafă sau un borcan de sticlă, unde să pui ingredientele.
Toarnă apă plată sau apă minerală peste ingredientele din carafă. Asigură-te că acoperi complet ingredientele cu apă. Apoi, amestecă ușor ingredientele cu o lingură. Acoperă recipientul și lasă-l la frigider pentru cel puțin 1-2 ore. Pentru o aromă mai intensă, poți lăsa apa la infuzat peste noapte. Servește apa infuzată rece, adăugând cuburi de gheață dacă dorești.Poți reumple recipientul cu apă de câteva ori folosind aceleași ingrediente, dar aroma va deveni mai puțin intensă cu fiecare reumplere.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Idei de apă infuzată
Apa infuzată poate fi preparată folosind diferite combinații. Iată care sunt cele mai populare:
Apă infuzată cu lămâie și mentă
Această băutură este una dintre cele mai apreciate combinații de apă infuzată.
Apă infuzată cu lămâie și castravete
O altă combinație bună a lămâii este cea cu castravete, care oferă un gust răcoritor și contribuie la detoxifierea organismului.
Apă infuzată cu portocale și afine
Această combinație de fructe este perfectă pentru anotimpul cald, fiind o băutură bogată în vitamine și antioxidanți.
Apă infuzată cu lime și ghimbir
Taie câteva felii de lime și ghimbir, iar apoi adaugă apă peste ele și ai obținut o băutură gustoasă, aromată și care stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia.
Apă infuzată cu căpșuni și busuioc
Căpșunile și frunzele de busuioc reprezintă o combinație fresh, răcoritoare și bogată în antioxidanți.
Apă infuzată cu fructe de pădure și lămâie
Zmeura, afinele, murele, combinate cu feliile de lămâie, vor transforma băutura ta obișnuită într-una bogată în antioxidanți și vitamine.
Apă infuzată cu piersici și mentă
Menta poate fi la fel de bine combinată și cu piersici, formând astfel o băutură aromată și hidratantă, perfectă pentru zilele toride ale verii.
Beneficiile apei infuzate
Apa infuzată oferă numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o alternativă sănătoasă și delicioasă la băuturile zaharoase.
Astfel, printre beneficiile acestei băuturi se numără hidratarea îmbunătățită, aportul de vitamine și minerale, efectele antioxidante, stimularea metabolismului și a digestiei, dar și creșterea energiei, prin intermediul ingredientelor care pot oferi un impuls de energie naturală și pot reduce oboseala, cum ar fi ghimbirul și citricele.