Idei de aranjamente florale de Paşte

Idei de aranjamente florale de Paşte
Idei de aranjamente florale de Paşte

Iubeşti florile, primăvara, decoraţiunile şi sărbătorile? Atunci Paştele este şi pentru tine un prilej de a transforma zilele de sărbătoare în momente magice, pline de bucurie, frumuseţe şi culoare.

 

Dacă pentru unii Paştele nu are farmec fără preparatele tradiţionale, pentru alţii nu se poate concepe această sărbătoare fără decoraţiuni tematice şi flori de primăvară. Persoanele care locuiesc la casă îşi pot cultiva florile preferate în curte sau grădină, însă de acest privilegiu nu se vor bucura şi cei care trăiesc în apartamente de bloc.

Acestora le rămâne o soluţie la fel de viabilă: cumpărarea florilor sau aranjamentului floral de la florăriile fizice sau online. Este chiar mai simplu. De exemplu, când iei o pauză de la pregătirile pe care le faci pentru Paşte, poţi accesa site-ul unei florării şi să vizualizezi cât mai multe aranjamente şi flori de Paşte, astfel încât să le alegi pe cele care te reprezintă.
În rândurile următoare îţi oferim câteva idei de aranjamente pentru masa festivă de Paşte, dar şi sugestii de flori pentru rude şi prieteni:

Aranjamente de Paşte pentru casă

Orice achiziţie pentru casă, mai ales când este zi de sărbătoare, trebuie să transmită ideea de atmosferă caldă de familie. Aşadar, în cazul în care îţi doreşti un aranjament floral pentru masa festivă de Paşte, ia în calcul varianta unui model mai puţin pretenţios, dar mai familiar şi de inspiraţie tradiţională.

De exemplu, un aranjament compus din crini, frezii, crizanteme si verdeaţă, aşezate într-un coş din răchită va sta perfect alături de preparatele tradiţionale, într-un decor mai rustic. Dacă vremea nu ţi-e suficient de favorabilă să aranjezi masa de Paşte afară, poţi aduce o mostră de “grădină plină cu flori” la interior cu ajutorul unui aranjament floral. Iată cum: alege un aranjament cu flori variate şi colorate (de exemplu, anemone, frezii, lalele în diverse culori) aşezate într-o cutie decorată sugestiv.
Te asigurăm că va fi o “prezenţă spectaculoasă” în decor.

Aranjamente de Paşte pentru cei dragi

Dacă intenţionezi să le oferi rudelor sau prietenilor un aranjament floral vesel, te poţi orienta către unul compus din flori colorate în combinaţie cu flori albe (de exemplu, trandafiri portocalii, gerbera multicolore şi lisianthus alb). Înainte de a oferi un aranjament floral drept cadou, ar fi frumos să te gândeşti la simbolurile pascale şi să le incluzi în darul tău.

De exemplu, iepuraşul este un simbol al Paştelui, cel care aduce cadouri. Aşadar, poţi alege un aranjament de Paşte compus din flori şi o decoraţiune-iepuraş, care să transmită ideea că iepuraşul este cel care dăruieşte florile. Dacă aranjamentul floral îl vei oferi unei persoane speciale din viaţa ta, optează pentru un aranjament special, care să aibă o formă atipică sau care să fie compus dintr-o combinaţie inedită de flori: solidago, trandafiri, mokara cyclam, viburnum, skimmia.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rulada cu carne si oua fierte. Un preparat ideal pentru Paste

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Asa iti vopsesti ouale de Paste fara chimicale. Este mai simplu decat credeai

Cine este tânăra actriță care îi dă viață frumoasei Rüya, protagonista noului serial „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal! Aceasta a cucerit deja publicul din România cu rolurile din „Furtună pe Bosfor” și „Nemilosul Istanbul”

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies