DESCOPERĂ: Idei de vacanță în România. Locuri superbe de vizitat în concediu

DESCOPERĂ: Idei de vacanță în România. Locuri superbe de vizitat în concediu

Descoperă cele mai frumoase locuri din România, unde poți petrece vacanțe de neuitat.

Locuri superbe de vizitat în România

Vacanță în orașul Moldova Nouă din Delta Dunării

Dacă vă place să vă petreceți timpul liber în Delta Dunării, puteți avea o vacanță de vis în orașul Moldova Nouă.

Este situat în partea de vest a Defileului Dunării, în județul Caraș-Severin. Datând din secolul al XVIII-lea, orașul vă oferă o priveliște excepțională, Dunărea fiind în prim plan.

În această zonă, puteți vizita:

-  cascadele de pe râul Moldovița, care au o înălțime de 30 de metri;

-  Grota Haiducilor din Munții Locvei;

-  satul Sfânta Elena, cel mai vechi sat locuit din Banat;

-  Insula Ostrovul Decebal, situată în mijlocul Dunării.

De asemenea, puteți alege diverse excursii prin Munții Banatului sau în defileul de la Porțile de Fier.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri de vizitat la munte. Poți ajunge chiar dacă ești începătoare

Vacanța de vară la Cascada Șapte Izvoare

Cascada Șapte Izvoare se află ascunsă în inima munților Bucegi Izvoare și face parte dintr-un traseu senzațional, pe care ar trebui să-l parcurgeți măcar o dată în vacanța de vară.

Se spune că această cascadă nu a secat niciodată, fiind cea mai pură apă de la noi din țară și de aceea anual, vin aici mii de oameni pentru a gusta din ea.

Aflată la o altitudine de 1.300 de metri, cu un debit de 400 litri pe secundă, cascada se alimentează dintr-un lac aflat sub pământ.

Puteți realiza o drumeție pe drumul marcat cu cruce albastră, pe traseul Cheile Zanoagei-Lacul Scropoasa-Cascada Șapte Izvoare, în aproximativ două ore.

Pe lângă Cascada 7 Izvoare, se află Lacul Scropoasa, unde se găsește un baraj artificial, dar și peisaje de poveste.

Citeste si: Top 6 destinații turistice exotice și accesibile pentru concediul de vară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vacanță la Cheile Bicazului

De pe lista ideilor de vacanță nu trebuie să lipsească deja celebra zonă de la granița Moldovei cu Transilvania și anume, Cheile Bicazului.

Este o zonă foarte frumoasă, pitorească, care se întinde pe 6 kilometri, de la Lacul Roșu, în amonte, până la Bicazul Ardelean, în aval.

Vegetația locului este atât de bogată, încât această vacanță nu numai că o să vă surprindă în cel mai plăcut mod, dar, o să fie și o adevărată lecție de geografie.

Puteți face drumeții în munții Piatra Altarului, Piatra Pinteştilor sau Piatra Arşiţei. Tot aici veți admira Peştera Neagră sau Peştera Cascadă.

Însă cel care se remarcă este fără îndoială Lacul Roşu, nu numai datorită întinderii fără margini a apei  (12 hectare), ci și datorită trunchiurilor copacilor, care îl învăluie, oferind un peisaj natural extraordinar.

Citeste si: Destinații de vacanță incredibile în jurul Bucureștiului. Obiective turistice

Vacanță pe litoralul românesc în stațiunea Mamaia

[Sursa foto: PixaBay]

Mamaia este, fără îndoială, cea mai iubită și mai vizitată stațiune de pe litoralul romanesc.

Aici, veți putea lua parte la evenimente exclusiviste în cluburi elegante și rafinate sau puteți să vă distrați în numeroasele parcuri acvatice.

În această stațiune modernă, vă puteți bucura de activități în timpul zilei, dar și de relaxare, seara, la terase liniștite sau în restaurante de lux, unde puteți servi masa, în briza mării.

Puteți vizita Insula Ovidiu, Satul de Vacanță, puteți face shopping la magazinele din stațiune și să descoperiți magia falezei.

„Pe litoralul românesc, anul acesta Mamaia continuă să fie în top, atât în week-end-uri, cât și în timpul săptămânii. Chiar am avut perioade în care nu am mai găsit locuri disponibile în orice tip de hotel, la orice categorie. Stațiunea Venus a început să revină în atenția turiștilor, cu o plăcută surpriză a unor hoteluri proaspăt renovate integral și cu facilități chiar de 4 și 5 stele. La munte continuă să aibă succes binecunoscutele stațiuni Bran-Moeciu, Sinaia, Predeal, Azuga. Dacă ne referim și la iarna trecută, a început să se dezmorțească și zona Voineasa, Obârșia Lotrului datorită pârtiei Transalpina."- Alice Udrea, specialist în turism.

Citeste si: Ce să vizităm weekend-ul acesta în București?

Ce alte locuri superbe poți vizita în concediu

Templul Coral din București sau Sinagoga Comunității Evreilor este o replică a Sinagogii Tempelgasse din Viena, construită între anii 1855-1858.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

A fost construit din inițiativa unui evreu polonez, Isaac Leib Weinberg, în perioada 1864-1866.

Este cel mai mare lăcaș de cult construit din mozaic pe care îl putem vedea în București, în care predomină simbolurile cabalistice, culminând cu cel de pe pe altar și anume, Copacul Vieții.

Acest simbol al renașterii tronează pe o cortină, care se ridică în timpul slujbelor.

În spatele cortinei se află două uși aurii care adăpostesc primele cinci cărți din Biblie.

Tot aici puteți admira sfetnicul candelabru Menora cu 8 brațe, Hanukiah, care este aprins doar de Sărbătoarea Luminii, Hanukkah.

Chiar la intrare vei fi impresionat de Mezuzah, o tijă metalică inscripționată prinsă pe ușă, despre care se spune că este o binecuvântare pentru casă.

Citeste si: Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice

Rezervația Grădina Zmeilor

Această rezervație geologică, unică în Europa, se află în satul Gâlgău Almașului, comuna Bălan, județul Sălaj, la 10 km de orașul Jibou.

Formaţiunile ciudate din acest loc au luat naştere prin prăbușirea unor blocuri de gresie pe argilele de la baza formațiunii. Toate acestea oferă o imagine unică, ciudată în același timp, care se întinde pe o suprafață de cinci hectare.

Cele 10 stânci pe care le regăsim în această zonă sunt: „Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul" și au forme stranii: turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase, dispuse la baza masivului „Dumbrava”.

Stațiunea exotică de la Berzasca

Complexul Egreta, prima stațiune lacustră, este situat în comuna Berzasca, județul Caraș-Severin.

Priveliștea superbă asupra Dunării oferă turiștilor clipe de neuitat.

Aici puteți vizita numeroase obiective turistice cum ar fi Cetatea Drencova (3,2 km), Biserica Sârbească Liubcova (4,8 km), Munții Almajului  (10,4 km) și Parcul Natural Porțile de Fier (59 km).



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Top 5 destinații de vacanță sigure în România, pe vreme de pandemie! Unde poți merge fără griji?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a