Majoritatea dintre noi aruncam cantitati industriale de mancare din cauza faptului ca nu stim cum sa prelungim termenul de valabilitate al alimentelor. Iata cateva trucuri de folos in bucatarie!
Tine fructele de padure in apa si otet pentru a preveni aparitia mucegaiului.
Ceapa si usturoiul trebuie depozitate in pungi de hartie gaurite. Astfel rezista chiar si doua luni fara sa se strice.
Daca ti-a ramas avocado taiat de la cina de aseara, pastreaza-l intr-o caserola cu o jumatate de ceapa.
Astfel avocado va ramane fresh si verde mai mult timp.Inveleste cozile de la banana in folie de plastic si le vei avea proaspete pentru mai multe zile.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Inainte de a stoarce lamaiele, pune-le in cuptorul cu microunde la incalzit, pentru 10- 20 de secunde.
Se vor stoarce mai bine!Daca ai golit borcanul de Nutella, toarna lapte cald in acesta si agita bine. Astfel vei obtine o delicioasa bautura de lapte cu ciocolata.
Ierburile proaspete se ofilesc destul de repede. Toaca-le marunt, amesteca-le cu ulei de masline si toarna amestecul in recipiente pentru gheata. Astfel le poti folosi cand vrei pentru a-ti condimenta mancarea.
Sursa news.distractify.com