Idei pe care trebuie sa le uiti daca vrei sa slabesti

Idei pe care trebuie sa le uiti daca vrei sa slabesti
Idei pe care trebuie sa le uiti daca vrei sa slabesti

Multi nutritionisti considera ca numaratul caloriilor in cura de slabire este un obicei invechit, deloc util in procesul de slabire.

Principalul motiv este acela ca nu toate caloriile sunt la fel, unele sunt calorii goale, care nu aduc deloc nutrienti organismului, altele sunt calorii cu prea putini nutrienti, iar altele sunt calorii bune, care aduc energie de calitate organismului. Iata cateva mituri despre slabit si calorii.

1. Nu conteaza calitatea alimentelor, ci numarul de calorii
Un studiu realizat la o universitate din Florida a aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in antioxidanti au mai putina grasime abdominala si sunt mai putin predispuse la obezitate spre deosebire de acelea care consuma acelasi numar de calorii zilnic,

insa care nu provin de la alimente cu un continut crescut de antioxidanti. Asadar, acelasi numar de calorii luat insa din alimente diferite contribuie intr-un mod diferit la greutatea corporala. De exemplu, persoanele care consuma 2000 de calorii din alimente procesate se ingrasa mai repede spre deosebire de cele care consuma 2000 de calorii din alimente integrale, naturale, neprocesate.

2. Numarul de calorii zilnice trebuie sa fie fix ca sa slabesti

De cate ori nu ai auzit ca trebuie sa consumi 1200 de calorii zilnic daca vrei sa slabesti si de cate ori nu ai auzit
ca daca depasesti acest numar ai ruinat complet ritmul de slabit? Potrivit unor studii realizate la o universitate din California, la care au participat 121 de femei, s-a aratat ca cele care au tinut cont sa nu depaseasca 1200 de calorii pe zi au avut un nivel de cortizol mai mare in organism fata de cele care au primit 1200 de calorii zilnic si nu au fost nevoite sa le numere.
Concluzia cercetatorilor a fost aceea ca o femeie slabeste mult mai greu daca e stresata.

3. Poti sa stii precis cate calorii ai consumat

Urmaresti mereu cate calorii contine fiecare aliment si calculezi cate ai consumat zilnic? Profesorii de la Harvard, specialisti in nutritie, considera ca e greu sa iti dai seama cate calorii consumi zilnic, deoarece multe alimente contin mai putine calorii decat credem noi.
Care este explicatia? Se pare ca unele alimente contin compusi care trec nedigerati prin sistemul digestiv, de exemplu migdalele, care au cu 30% mai putine calorii decat numarul lor declarat oficial. De asemenea, alimente precum ghimbirul, ardeii iuti sau diverse alte condimente cresc rata metabolismului si ard mai multe calorii decat ne inchipuim noi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa: dietetik.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies