Idei pentru un brunch gustos, chiar la tine acasă. Preparate perfecte pentru zilele de weekend!

idei brunch
idei brunch

Weekend-ul este momentul din săptămână când ne dorim să ne relaxăm, să ne trezim mai târziu și să ne bucurăm de preparate speciale. Un brunch este perfect pentru a descrie zilele de weekend. Descoperă în acest articol câteva idei pentru un brunch gătit acasă, în zilele în care ești liber!

În ultima perioadă, și în România a devenit populară ideea de brunch. Această masă se ia de obicei în jurul orei 11-12, fiind o combinație între „lunch” (prânz) și breakfast (mic dejun) și este ideală pentru zilele când te trezești târziu. În special în weekend, ne dorim să ne răsfățăm și culinar și avem timp chiar să gătim rețete ceva mai sofisticate. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de rețete pentru un brunch delicios!

Ouă amestecate

Ouăle sunt ideale pentru micul dejun, dar și pentru brunch. În plus, sunt o sursă excelentă de energie. Așadar, pentru o masă rapidă, poți apela la ouăle amestecate în tigaie, gătite în puțin unt. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva roșii, castraveți, măsline, și o felie de pâine și vei avea o masă sățioasă și sănătoasă.

 

Clătite americane

În weekend ne putem face toate poftele, așa că ne putem răsfăța la brunch cu ceva dulce. O porție de clătite americane sunt o idee foarte bună. Adaugă frișcă sau ciocolată alături de câteva fructe de pădure și vei avea un desert gustos, care merge de minune cu o cafea. În cazul în care vrei o variantă mai sănătoasă, înlocuiește frișca sau ciocolata cu miere sau sirop de arțar.

Bruschete cu somon

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Iubitorii de pește pot să își înceapă ziua cu bruschete cu somon, o idee rapidă și gustoasă. Tot ce trebuie să faci este să prăjești pâine, să adaugi unt sau cremă de brânză, fâșii de somon afumat și să aromatizezi cu puțin piper și verdeață, fie că alegi mărar, busuioc sau pătrunjel.

Alături de un pahar de suc natural de portocale, acesta va fi un brunch ideal.

Mini tacos

retete pentru brunch
retete pentru brunch[Sursa foto: freepik]

Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă precum în Mexic, poți să te bucuri de o porție de mini tacos. Totuși, pentru brunch sunt mai potrivite variantele mai fresh, pe bază de avocado, piept de pui sau porumb.

Sandviș în croissant

Una dintre cele mai populare variante de brunch este sandvișul în croissant, în care adaugi prosciutto sau un alt tip de mezel, cașcaval, salată și roșie. Astfel, te poți bucura de o aromă fresh și un brunch sățios.

Quesadilla

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Quesadilla este un preparat adorat de multă lume, datorită faptului că se gătește rapid, dar este și delicioasă. Este un fel de mâncare adesea asociat cu brunch-ul și reprezintă o sursă bună de energie, necesară pe tot parcursul zilei.

Shakshuka

ce sa gatesti pentru brunch
Ce sa gatesti pentru brunch[Sursa foto: freepik]

Shakshuka, un fel de mâncare specific bucătăriei nord-africane, este o variantă foarte populară în rândul celor care iubesc să ia brunch-ul.

Multitudinile de arome fac din acest preparat să fie unul cu adevărat gustos. Shakshuka are sos de roșii, ardei, ouă și brânză feta, iar pătrunjelul de la final îi oferă o prospețime aparte. De asemenea, cele mai multe persoane aleg să se bucure de acest preparat alături de câteva felii de pâine prăjită.

Bruschete cu pere și cottage cheese

retete brunch
retete brunch[Sursa foto: freepik]

Dacă îți dorești să ai un brunch mai rafinat, îți propunem să prepari bruschete cu pere și cottage cheese. În special dacă ai musafiri, cu siguranță îi vei impresiona cu acest preparat, care îmbină aromele dulci cu cele sărate. Tot ce trebuie să faci este să prăjești o baghetă, să adaugi cottage cheese, iar după ce ai lăsat la cuptor feliile de pară, să le adaugi și pe acestea. La final, adaugă puțină miere, pentru un gust senzațional.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies