Ii face plasticul infertili pe barbati? Iata raspunsul cercetatorilor!

Ii face plasticul infertili pe barbati? Iata raspunsul cercetatorilor!
Ii face plasticul infertili pe barbati? Iata raspunsul cercetatorilor!

Studii recente sugereaza ca plasticul ar putea duce la tulburari reproductive in randul barbatilor tineri.

Cercetatorii atrag, insa, atentia ca subiectul trebuie privit cu reticenta din mai multe puncte de vedere.

Substantele chimice din produsele din plastic ar putea fi responsabile pentru numarul redus de spermatozoizi din sperma barbatilor tineri, reiese din noi cercetari. Richard Sharpe, de la Universitatea din Edinburgh, incearca sa identifice cauzele concrete care genereaza prevalenta ridicata a spermei de calitate inferioara in randul barbatilor.

Circa unu din sase tineri au un numar redus de spermatozoizi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Plasticul este un material care face parte din viata de zi cu zi si care are numeroase functii. Platicul are milioane de intrebuintari in lumea moderna, de la jucarii, la ambalaje pentru mancare, seringi si carcase pentru tablete sau capsule. Stabilerea efectelor nocive devine astfel dificila deoarece nu exista un asa-numit grup de control, respectiv persoane care sa nu fie supuse efectelor chimicalelor din platic.

Plasticul contine plastifianti, substante rezistente la rupere si usor de manipulat folosite pentru a mari plasticitatea unor materiale cu care sunt amestecate. Acesti plastifianti se descompun in timp. De aceea, atunci cand folositi o sticla de apa din plastic pentru o perioada mai lunga de timp, aceasta se va deterioara si se va rupe, lucru care indica faptul ca ati consumat plastifiantii descompusi.

Cei mai raspanditi plastifianti sunt ftalatii, esteri ai acidului ftalic, un acid organic care se prezinta sub forma de cristale albe si care este folosit in industria maselor plastice.

Studii realizate pe sobolani au aratat ca flatatii ar putea avea efecte negative asupra fertilitatii. Cercetatorii sustin ca expunerea la aceste substante in timpul sarcinii duc la tulburari reproducatoare in randul copiilor de sex masculin, cum ar fi un numar redus de spermatozoizi si probleme de fertilitate.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies