Ilustratorul francez Tomi Ungerer a murit la 87

Ilustratorul francez Tomi Ungerer a murit la 87
Ilustratorul francez Tomi Ungerer a murit la 87

Desenatorul, autorul şi ilustratorul francez Tomi Ungerer a murit la 87 de ani.

Desenatorul, autorul şi ilustratorul francez Tomi Ungerer a murit la 87 de ani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Cork în Irlanda, unde locuia de aproape cinzeci de ani, relatează sâmbătă EFE.

"El a decedat în cursul nopţii. Soţia sa m-a sunat dimineaţă la telefon si mi-a spus ca magicianul desenelor nu mai este" să mă anunţe, a declarat AFP Robert Walter, fostul său agent şi prieten "de 35 de ani" al artistului grafician.

Considerat unul dintre cei mai străluciţi desenatori ai generaţiei sale, Tomi Ungerer avea o carieră internaţională din 1957.

Citeste si: Prognoza meteo până în martie! Cum va fi vremea la început de primăvară

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pensionarii vor primi un bonus, pe lângă pensie. Cine se bucură de mai mulți bani

Citeste si: Vești proaste din partea Guvernului! Din păcate, alocațiile vor avea de suferit! Cât vor încasa lunar familiile cu copii în 2019

Cărţile sale ilustrate pentru copii, "Les Trois Brigands", "Jean de la Lune", sau "Le Geant de Zeralda", au legănat generaţii întregi.

Sunt cărţi care s-au bucurat de un succes enorm şi care i-au permis să fie considerat unul dintre cei mai străluciţi desenatori ai vremii sale.

Tomi Ungerer este cunoscut şi pentru angajamentul său social şi prin posterele sale împotriva segregării rasiale Black Power/White Power, fiind de asemenea autorul a numeroase texte.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Vești proaste din partea Guvernului! Din păcate, alocațiile vor avea de suferit! Cât vor încasa lunar familiile cu copii în 2019

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies