Imagini dureroase cu Emilia Clarke, actriţa din ”Game of Thrones”, pe patul de spital! A suferit un anevrism cerebral

Imagini dureroase cu Emilia Clarke, actriţa din ”Game of Thrones”, pe patul de spital! A suferit un anevrism cerebral
Imagini dureroase cu Emilia Clarke, actriţa din ”Game of Thrones”, pe patul de spital! A suferit un anevrism cerebral

Emilia Clarke a fost operată de mai multe ori pe creier la 24 de ani, după ce a suferit un anevrism cerebral aproape fatal.

Actriţa britanică în vârstă de 32 de ani, cunoscută pentru rolul lui Daenerys Targaryen din serialul ”Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, a vorbit despre problemele pe care le-a avut de sănătate într-un interviu acordat publicaţiei americane The New Yorker, menţionând că acestea au apărut încă din februarie 2011, imediat după filmarea primului sezon GoT.

Citeste si: Horoscop Minerva pentru a doua jumătate a lunii APRILIE 2019. Schimbări radicale pentru cinci zodii. Urmează zile victorioase


Emilia se afla într-o sală de gimnastică când a simţit o durere de cap foarte mare, după care a leşinat şi a fost dusă la spital. Actriţa a fost operată pe creier şi a petrecut câteva zile la terapie intensivă, după care a început să-şi recapete capacitatea de a vorbi, notează Mediafax.

”Antrenorul meu mi-a spus să stau în plank şi imediat am simţit am simţit o durere la cap.

Am încercat să o ignor, dar era prea intensă şi nu am reuşit. I-am spus antrenorului că am nevoie de o pauză. Cumva, aproape târându-mă, am reuşit să ajung în vestiar, am ajuns la toaletă, stăteam în genunchi şi dintr-o dată mi s-a făcut foarte rău. Între timp, durerea devenea din ce în ce mai insuportabilă. Mi-am dat seama că ceva se întâmplă cu creierul meu”, a povestit actriţa.

Citeste si: A stat şase ani cu o umflatură pe ureche, fără să ştie ce e acolo. I s-a facut rău când a văzut ce începe să iasă- medicii i-au tăiat din ureche pentru a-i salva viaţa

”Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul. Am avut un anevrism, o ruptură de arteră”, a povestit Clarke.

”O treime dintre pacienţii care trec printr-o asemenea problemă de sănătate mor imediat sau la puţin timp după ce suferă aceste tulburări. În cazul pacienţilor care supravieţuiesc, este necesar tratamentul urgent[...] A trebuit să mă operez urgent, dar nici aşa nu aveam o garanţie”, a continuat Emilia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Se pare că intervenţia a durat trei ore, fiind minim invazivă şi, chiar dacă nu a fost nevoie de deschiderea craniului, actriţa mărturiseşte că durerea a fost ”insuportabilă”, după ce s-a trezit. A stat la terapie intensivă timp de 4 zile, înainte de recuperarea completă, care a mai durat încă o săptămână şi jumătate. Clarke a povestit că acele două săptămâni de recuperare au fost un factor important în progresul ei, dar lucrurile nu funcţionau tocmai corespunzător, pentru că nu reuşea să-şi amintească cum o cheamă.

”Sufeream de o afecţiune numită afazie, o consecinţă a traumei suferite de creierul meu. În cele mai rele momente, am cerut personalului medical să mă lase să mor. Job-ul meu se concentra pe limbaj, pe comunicare. Fără asta eram pierdută. Am fost trimisă din nou la terapie intensivă, iar după o săptămână afazia dispăruse. Puteam vorbi din nou”, a povestit Emilia.

Actriţa britanică s-a putut întoarce pe platourile de filmare, dar a fost avertizată că există un încă un mic anevrism pe cealaltă parte a creierului care s-ar putea declanşa.

La acea vreme, între interviuri, după ce s-a întors pe platourile de filmare, trebuia să ia morfină pentru a putea controla durerea. Filmarea celui de-al doilea sezon a fost o adevărată provocare, pentru că în fiecare minut se gândea că ar putea muri.

A fost operată din nou in 2013

În timpul unor controale de rutină făcute in 2013, doctorii au descoperit că cel de-al doilea anevrism se dublase ca mărime şi era nevoie de a doua intervenţie, care se presupunea a fi mai uşoară, dar care nu a fost deloc aşa.

”Când m-au trezit, strigam de durere. Procedura eşuase. Aveam sângerări masive, iar dacă nu mă operau încă o dată, medicii nu-mi dădeau prea multe şanse. De data aceasta au fost nevoiţi să ajungă la creier, iar operaţia trebuia să aibă loc imediat”, a povestit actriţa.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Clarke susţine că recuperarea a fost mult mai dureroasă decât după prima intervenţie.

”Din nou, am petrecut o lună în spital. Într-un anumit punct îmi pierdusem deja orice speranţă. Nu puteam privi pe nimeni în ochi. Mă confruntam cu o anxietate teribilă, atacuri de panică. Îmi este greu să-mi amintesc în detaliu acele zile dureroase. Mintea mea le-a blocat. Dar îmi amintesc că eram convinsă că voi trăi”, a continuat Clarke.

Starea de sănătate a actriţei s-a îmbunătăţit considerabil, recuperându-se complet.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Horoscop TAROT săptămâna 8-14 aprilie 2019. Mesajele CĂRŢILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies