Imbratisarile – tratamentul cu efecte surprinzatoare  

Imbratisarile – tratamentul cu efecte surprinzatoare  
Imbratisarile – tratamentul cu efecte surprinzatoare  

Imbratisarile sunt benefice pentru sanatate, ajutand la prevenirea infectiilor si atenuarea stresului, arata un studiu american recent.

 

O simpla imbratisare poate reduce simptomele de boala si, cu cat administram de mai multe ori acest „tratament”, cu atat rezultatele sunt mai bune.
Cercetatori de la Carnegie Mellon University, SUA, au chestionat 400 de persoane in privinta conflictelor personale si a sprijinului pe care il primesc din partea altora.
Ulterior, cercetatorii i-au expus pe voluntari unui virus care provoaca guturaiul si i-au pus in carantina.
Ce au aflat astfel?
Persoanele care simteau ca au parte de sprijin solid din partea familiei si a prietenilor erau mai putin susceptibile sa cada prada infectiilor din cauza situatiilor stresante. Iar efectul protector al acestui sprijin emotional se datora, in proportie de o treime, imbratisarilor. Cei care simteau sprijiniti mai mult – si capatau mai multe imbratisari – aveau simptome de boala mai usoare, indiferent de nivelul de stres la care erau supusi.
Rezultatele au fost publicate in jurnalul Psychological Science.
Se cunostea deja faptul ca persoanele care afirma ca au parte de un sprijin bun din parte altor oameni sunt mai protejate de efectele stresului asupra unor tulburari precum depresia si anxietatea.
Sursa: www.descopera.ro

O simpla imbratisare poate reduce simptomele de boala si, cu cat administram de mai multe ori acest „tratament”, cu atat rezultatele sunt mai bune. Cercetatori

de la Carnegie Mellon University, SUA, au chestionat 400 de persoane in privinta conflictelor personale si a sprijinului pe care il primesc din partea altora.

Ulterior, cercetatorii i-au expus pe voluntari unui virus care provoaca guturaiul si i-au pus in carantina. Ce au aflat astfel?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Persoanele care simteau ca au parte de sprijin solid din partea familiei si a prietenilor erau mai putin susceptibile sa cada prada infectiilor din cauza situatiilor stresante.

Iar efectul protector al acestui sprijin emotional se datora, in proportie de o treime, imbratisarilor. Cei care simteau sprijiniti mai mult – si capatau mai multe imbratisari – aveau simptome de boala mai usoare, indiferent de nivelul de stres la care erau supusi. Rezultatele au fost publicate in jurnalul Psychological Science.

Se cunostea deja faptul ca persoanele care afirma ca au parte de un sprijin bun din parte altor oameni sunt mai protejate de efectele stresului asupra unor tulburari precum depresia si anxietatea.

Sursa: www.descopera.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies