Tehnologia implanturilor dentare a evoluat extraordinar de mult în ultimii ani.
Datorită inovațiilor moderne în stomatologie, înlocuirea dinților a căror integritate este compromisă și care nu mai funcționează corespunzător n-a fost niciodată atât de ușoară
1. Implanturile dentare se comportă la fel precum dinții naturali
Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui implanturilor dentare este faptul că îți redau puterea deplină de masticație. Mestecarea corectă a alimentelor este esențială pentru a realiza un tranzit intestinal complet și sănătos, ceea ce asigură absorbția optimă a principiilor nutriționale. Dincolo de acest lucru, diferența între un dinte natural și un implant este greu de observat, iar la nivel fiziologic nici măcar nu există.
2. Implanturile dentare pot dura o viață întreagă
Spre deosebire de o punte dentară care rezistă aproximativ 10 ani, implanturile dentare pot rezista chiar o viață întreagă dacă apelezi la stomatologie Bucuresti. Datorită faptului că sunt realizate din materiale puternice și se integrează în osul maxilarului, stabilitatea acestora este superioară. Materialele din care sunt realizate implanturile sunt biocompatibile cu organismul, ceea ce înseamnă că nu sunt toxice. Per total, un implant poate fi, deseori, mult mai puternic decât un dinte natural.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Implanturile dentare previn demineralizarea osoasă
Dinții sunt implantați în alveolele oaselor maxilare. Acolo unde nu există niciun dinte, cavitatea se deteriorează odată cu trecerea timpului, din cauza lipsei de stimulare și protecției. Dacă nu se realizează un implant dentar, zona osoasă respectivă pierde aproximativ 25% din volumul său, iar pierderea osoasă continuă. Deoarece implantul dentar înlocuiește atât rădăcina, cât și dintele, acesta este soluția ideală pentru restimularea zonei și creșterea osoasă naturală.
4. Implanturile dentare mențin stabilitatea dinților adiacenți
Decalajul fiziologic produs de un dinte lipsă are drept consecințe deplasarea deficitară a dinților adiacenți. Acest lucru face ca dinții să adopte o poziție inadecvată, ceea ce poate afecta dinamica mușcăturii, capacitatea de a mesteca și, în principiu, estetica dentară. Mai mult decât atât, interferențele prelungite pot face ca înlocuirea dinților mai târziu să fie mult îngreunată. De asemenea, acest lucru poate duce la dureri dentare și la probleme digestive.
5. Implanturile dentare previn aspectul nedorit al feței
Slăbirea musculaturii faciale poate fi un efect nedorit al pierderii osoase cauzate de lipsa dinților. Această situație se traduce prin faptul că, în general, treimea inferioară a feței își pierde tonusul muscular natural, ceea ce face ca pielea să fie flască. De asemenea, modificările pot include și riduri în jurul gurii, subțierea buzelor și o bărbie mai ascuțită, ceea ce face ca persoana respectivă să pară mult îmbătrânită. Totuși va trebui să iei în calcul și pret implant dentar.
Implanturile dentare reprezintă soluția ideală atunci când te confrunți cu probleme de această natură. De fapt, dincolo de a-ți îmbunătăți încrederea prin recăpătarea zâmbetului de altădată, este foarte important să-ți asiguri posibilitatea de a mușca, din nou, normal, fără a avea mereu grija alimentelor pe care le mănânci.