Implanturi siliconice în sarcină. Multe din întrebările femeilor care trec pragul clinicii medicului estetician atunci când doresc să-și facă o intervenție de mărire a sânilor, sunt interesate despre cum și dacă afectează implanturile siliconice sarcina sau alăptatul.
Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, răspunde unor serii de întrebări, de altfel, cele mai frecvente, adresate de femei înainte de a opta pentru intervenția chirurgicală de mărire a sânilor cu implanturi siliconice.
Reporter: Implanturile siliconice vor afecta sănătatea mamei sau a copilului pe timpul sarcinii?
Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Din fericire, nu există riscuri ale implanturilor mamare asupra sănătății mamei și a copilului nici înainte, nici în timpul și nici după sarcină.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Reporter: O femeie care a făcut o operație estetică de mărire a sânilor cu implanturi mai poate alăpta în sarcină?
Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Majoritatea femeilor pot alăpta după o intervenție chirurgicală de augmentare mamară, cu recomandarea ca sarcina să nu înceapă mai devreme de 6 luni de la operație. Tehnica operatorie de plasare submusculară a implantului îl delimitează de glandele care produc laptele, neafectând procesul de alăptare.
Reporter: Va fi necesară o procedură de ridicare a sânilor după sarcină?
Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Acest lucru depinde de la pacientă la pacientă, în funcție de reacția organismului la transformările prin care trece pe perioada sarcinii și alăptării. De cele mai multe ori, schimbările sunt minore, necesitând cel mult o intervenție minimă.
Reporter: La cât timp după sarcină se recomandă operația de mărire a sânilor?
Citeste si: Ce înseamnă operația de micșorare a sânilor? Dr. Daniela Diveică, specialistul kfetele.ro explică!
Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: În general, se recomandă ca operația de mărire a sânilor să aibă loc după încheierea perioadei de alăptare, la aproximativ 6 luni (în general, la 2-3 luni de la stabilizarea sânului).