Importanța introducerii pe perioada iernii a suplimentelor alimentare în dietă

Importanța introducerii pe perioada iernii a suplimentelor alimentare în dietă
Importanța introducerii pe perioada iernii a suplimentelor alimentare în dietă

Nu este o noutate faptul că am intrat în anotimpul rece, însă în această perioadă organismul uman nu beneficiază de anumiți nutrienți, pe care îi primește în mod natural în sezonul cald, de aceea este necesară adaptarea stilului de viață la condițiile de mediu mai dificile.

De ce este importantă schimbarea stilului de viață pe perioada iernii?

Temperaturile scăzute din exterior pot avea un impact mare asupra organismului, scăzându-i imunitatea și astfel făcându-l vulnerabil la diverse afecțiuni. Cele mai cunoscute afecțiuni care apar pe perioada iernii sunt răcelile, gripele, virozele, uscăciunea pielii și afecțiunile pulmonare cauzate de inhalarea prafului din interior.

Stilul de viață influențează în mod direct sănătatea corpului, din punct de vedere fizic și psihic, iar pentru o bună funcționare a organismului acesta necesită anumite schimbări din alimentație și din rutina zilnică.

Schimbările din alimentație presupun introducerea în dietă a suplimentelor alimentare. Suplimentele alimentare reprezintă surse concentrate, care au în componență diferiți nutrienți, cum ar fi vitaminele, mineralele sau au alte substanțe nutriționale. Acestea se regăsesc sub formă de tablete, pulberi, uleiuri sau alte lichide. Pentru a avea siguranța calității acestor nutrienți, se pot alege suplimente bio, care provin din surse naturale, fără tratamente chimice. Pe site-ul celor de la vegis.ro se găsesc suplimente sub diferite forme, potrivite pentru asigurarea nutrienților în corp.

Pe perioada iernii, datorită vremii lipsite de soare, apar diferite carențe în organism, cea mai frecventă fiind lipsa de vitamina D. Mai mult, datorită aerului rece, pielea devine sensibilă și se usucă, astfel că poate căpăta un aspect inestetic și pot apărea la suprafața acesteia crăpături dureroase. Pentru protejarea pielii, se recomandă suplimente alimentare pe bază de colagen, vitamina A sub formă de tablete sau picături și ulei de pește, bogat în acizi grași Omega-3, cu rol în hidratare și îmbunătățire a aspectului.

Vremea rece influențează imunitatea și crește riscul de apariție a răcelilor sau a gripei. Pentru menținerea unei bune imunități, este indicată adăugarea în alimentație a vitaminei C, a zincului și seleniului, care se găsesc în stare solidă și în diferite concentrații.

Având în vedere că în sezonul rece, tendința de a ne desfășura activitățile zilnice în interior este mai mare, pot apărea diferite afecțiuni ale sistemului respirator, datorită inhalării unei cantități mai mari de praf. De aceea, este indicată administrarea suplimentelor alimentare bogate în vitaminele A, E, C și magneziu, astfel încât să prevină apariția bronșitei, virozei și astmului.

Mai mult, alimentația poate fi concepută astfel încât să cuprindă mese cu alimente bogate în vitamine, minerale, grăsimi, dar și mese calde, alcătuite din alimente bogate în fibre, care ajută corpul în mod natural să se încălzească. De asemenea, trebuie de ținut cont și de hidratarea corpului, iar câteva idei de băuturi potrivite pe perioada iernii sunt apa caldă cu lămâie, ceaiul de ghimbir sau infuzia de plante aromatice, cea mai apreciată fiind menta.

Temperaturile scăzute pot crește probabilitatea de îmbolnăvire, corpul nefiind suficient de puternic pentru combaterea diferitelor afecțiuni, de aceea este necesară protejarea acestuia și crearea unei bune imunități, care poate fi realizată prin introducerea suplimentelor alimentare.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies