Medicul Andrei Laslau scrie pe site-ul lui despre importanta vitala a acidului folic.
Acidul folic ar putea preveni 46% din defectele de tub neural, 29% din accidentele vasculare cerebrale, 73% din infectiile cu HPV( papiloma virus-virusul considerat responsabil pentru cancerul de col uterin), 63% din cazurile de preeclampsie, 44% din cancerele de san, totul la un cost complet neglijabil, tinand cont ca acidul folic are un cost foarte scazut (8 ron pentru 45 comprimate de 1 mg).
Acidul folicul sau vitamina B9 este o vitamina solubila in apa.
Denumirea ei vine din latina, unde folium inseamna frunza. Se gaseşte in spanac, mazare, fasole, brocolli, salata, diverse ale fructe şi legume, cerealele integrale. Are roluri importante in diviziunea celulara şi in replicarea ADN-ului. Este necesar pentru gravide, avand rolul de a preveni unele malformatii grave. Totodata, este necesar petru formarea globulelor roşii (prevenirea anemiei megaloblastice).
Acidul folic este extrem de bine studiat. In baza de date Medline au fost publicate peste 29000 de studii privind acidul folic.
In ultimii ani au aparut cercetari ce au aratat ca acidul folic joaca roluri extrem de importante pentru viata umana.
Continuarea articolului pe site-ul lui Andrei Laslau, www.andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook AICI.
Acidul folic ar putea preveni 46% din defectele de tub neural, 29% din accidentele vasculare cerebrale, 73% din infectiile cu HPV( papiloma virus-virusul considerat responsabil pentru cancerul de col uterin), 63% din cazurile de preeclampsie, 44% din cancerele de san, totul la un cost complet neglijabil, tinand cont
ca acidul folic are un cost foarte scazut (8 ron pentru 45 comprimate de 1 mg).
Acidul folicul sau vitamina B9 este o vitamina solubila in apa. Denumirea ei vine din latina, unde folium inseamna frunza. Se gaseşte in spanac, mazare, fasole, brocolli, salata, diverse ale fructe şi legume, cerealele integrale. Are roluri importante in diviziunea celulara şi in replicarea ADN-ului. Este necesar pentru gravide, avand rolul de a preveni unele malformatii grave.
Totodata, este necesar petru formarea globulelor roşii (prevenirea anemiei megaloblastice).
Acidul folic este extrem de bine studiat. In baza de date Medline au fost publicate peste 29000 de studii privind acidul folic. In ultimii ani au aparut cercetari ce au aratat ca acidul folic joaca roluri extrem de importante pentru viata umana.
Continuarea articolului pe site-ul lui Andrei Laslau, www.andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook AICI. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro